RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2019

Henk Vossen scoort in ELE Rally tweede plaats voor Nederlands Rallykampioenschap

In een adembenemende secondenstrijd met concurrent Lambert Parren is het Henk Vossen net niet gelukt de eerste plaats in het NK-klassement te scoren. De Tegelse rallycoureur finishte op slechts 13 seconden van zijn grootste concurrent Lambert Parren. Een klein uitstapje in het nachtelijk donker kostte helaas net teveel tijd.

Vrijdag

De 55e ELE Rally bood het talrijke publiek het nodige spektakel. Het parcours liep over smalle Brabantse wegen, afgewisseld met kurkdroge bospaden wat prachtige beelden opleverde. En de strijd aan de kop was ook nog eens enerverend. De eerste dag, die deels in het donker werd gereden, ging het om een paar seconden tussen Jasper van den Heuvel en Bob de Jong. Vlak daarachter liet ook Henk Vossen zich niet onbetuigd. Maar toen het donker werd moest de Limburger toch wat lossen, om op de laatste KP extra tijdverlies op te lopen door van de weg te raken. “Ik kwam op een T-kruising aan waar ik linksaf moest terwijl Jasper, die rechtsaf moest, vlak achter me reed en al in zijn uitloopronde zat. Zijn grote lampen verblindden mij waardoor ik de afstand niet goed kon inschatten en rechtdoor schoot, tegen een schrikhek. We hadden niet veel schade maar de auto voelde nadien wel erg gek aan. Net of ik een lekke band had. Dat bleek niet zo te zijn maar geeft onzekerheid en daardoor ben ik wat van het gas gegaan. Dat alles bij elkaar heeft ons toch zo’n veertig seconden gekost. En die kwamen we aan het eind van de rit te kort.”

Zaterdag

Op de zaterdagse etappe bleek de malheur nog niet verdreven te zijn want op de derde omloop liep de Ford Fiesta R5 een lekke band op. “We moesten nog vijf kilometer en dan kun je vanwege het tijdverlies beter voorzichtig door rijden in plaats van band wisselen. Maar dat kostte wel een kleine tien seconden.” Op de daarop volgende proeven wist Vossen met een serie snelle tijden weer veel goed te maken op Parren en na KP 15 was het verschil nog maar een seconde. Maar op de voorlaatste proef liep de Helichem Ford weer een lekke band op en toen was het pleit wel beslecht: Met een achterstand van slechts dertien seconden op Parren finishte de veteraan als tweede in de Nederlands Rallykampioenschaps categorie. “We doen het er maar mee maar er had meer in gezeten. We zitten nu nog vlak achter de snelste Mitsubishi’s Evo en ons doel is net ervoor te eindigen. Dat kan in de komende rally’s nog een mooie strijd worden,” aldus Vossen, die zakelijk gezien terug kon kijken op een geslaagde ELE Rally. Zo’n veertig gasten van Helichem Chemie hadden met volle teugen genoten van spectaculaire rallysport.

Uitslag 55e ELE Rally

1 Van den Heuvel/Bakker (Ford Fiesta R5) 183 km, 16 KP’s in 1 uur 52.09.1
2 De Jong/Degandt (Hyundai i20 R5) op 30.00
3 Van Deijne/Verschuuren (Skoda Fabia R5) op 1.14.1
4 Van Hoof/Jacobs (Mitsubishi Lancer Evo IV) op 1.50.9

9 Vossen/Berkhof (Ford Fiesta R5) op 8.56.9

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com