RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019

Henk Vossen scoort met een tweede plaats in de Vechtdalrally maximaal voor het NRK

Henk Vossen heeft met zijn navigator Erwin Berkhof in de Vechtdalrally met een tweede plaats uitstekende zaken gedaan in het Nederlands Rally Kampioenschap. De Limburgse rallycrack is de leider in het NRK Lambert Parren tot op een enkel punt genaderd.

Regen

De 15e editie van de Vechtdalrally, verreden in de omgeving van de Overijsselse stad Hardenberg, leverde een mooi spektakel op waaraan de wisselende weersomstandigheden hun bijdrage leverden. Al voor de start van de eerste klassementsproef was het raak. Met nog een paar minuten te gaan barstte er boven het servicepark een heftige regenbui los, wat tot grote verwarring leidde, zo legt Henk Vossen uit: “Iedereen had natuurlijk op de buienradar gekeken waarop de lucht schoon leek. Dus niemand had die plensbui zien aankomen. Alle deelnemers stonden op droogweer banden. Links en rechts werd er razendsnel naar regenbanden gewisseld maar ik besloot het erop te wagen en op droogweer banden te starten. De auto gleed aanvankelijk alle kanten op maar omdat het een korte bui was droogde het wegdek snel op en dan zijn die profielloze slicks gewoon de snelste banden. Dus kon ik de tijd die ik aanvankelijk had verloren grotendeels weer goedmaken.”

Scorebord

Vossen finishte de eerste KP op de vierde plaats en er zou in de loop van de middag nog een vierde plaats bij komen maar de rest van het scorebord liet enkel tweede plaatsen zien. En vanaf de derde KP, de tweede werd geannuleerd omdat er loslopende paarden op het parcours waren gespot, stond de Helichem equipe op de tweede plaats, om die niet meer uit handen te geven.

Puntje

Alleen winnaar Michel Becx bleek een maatje te groot voor de 73-jarige Henk Vossen. “Die is van een andere categorie en dat kan ik niet bijhouden. Dat geeft ook niet want Becx heeft zich niet voor het Nederlands Rally Kampioenschap ingeschreven en krijgt dus ondanks zijn winst geen punten. De maximale buit is dus bij ons terecht gekomen. Zelfs de laatste proef, de zogenaamde Power Stage, wonnen we, al was het verschil met Ad Smits maar een tiende van een seconde. Dat scheelt toch ook weer een puntje en dat zou ik aan het eind van de rit nog wel eens hard nodig kunnen hebben. Vooralsnog hebben we hier in Hardenberg uitstekende zaken gedaan. Mijn grootste concurrent, Lambert Parren, is als vierde gefinisht en verliest daarmee elf punten op mij. Ik sta nu, als ik het goed heb, nog maar een enkel punt achter hem.”

Op 12 en 13 juli wordt de eerstvolgende ronde van het NRK verreden. Dan vormt Breda het centrum voor de GTC Rally en komen ook alle overige snelle R5-klasse deelnemers weer in actie.

Uitslag Vechtdalrally

1. Becx/Van Barschot (Ford Fiesta R5) 113 km, 7 KP’s in 57 min. 31.7
2. Vossen/Berkhof (Ford Fiesta R5) op 1.48.2
3. Smits/Boertje (Mitsubishi Evo X) op 1.58.3
4. Parren/Coumans (Mitsubishi Evo X) op 2.19.9
5. Tijink/Rietveld (Mitsubishi Evo X) op 2.38.6
6. Muilwijk/Muilwijk (BMW M3) op 2.59.4

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com