RallyNieuws
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017

Henk Vossen terug naar het Nederlands Rallykampioenschap

Komende vrijdag start in Emmeloord met de Zuiderzeerally het Nederlandse rallyseizoen. Voor het eerst sinds jaren zal de Limburgse rallycoureur Henk Vossen daar aan de start verschijnen. De Tegelenaar wil zich dit jaar weer eens in de strijd om het Nationaal Rallykampioenschap gaan mengen.

Aanmoediging

“De afgelopen jaren was onze focus steeds op de wedstrijden van de Eurol R5 Rally Challenge gericht. Dat we vorig jaar al doende zoveel punten voor het Nationaal Rallykampioenschap scoorden dat we als derde in het eindklassement eindigden was ons eigenlijk een beetje ontgaan. Zo’n top-3 plaats is best een aanmoediging, een reden dat we ons voor dit seizoen voor het NRK hebben ingeschreven,” legt Henk Vossen uit. “Daar komt nog eens bij dat met de Eurol R5 Rally Challenge na twee succesvolle jaren intussen is gestopt.”

Eredivisie

Die Challenge is zeker een succes gebleken. Tot voor kort waren de zogenaamde World Rally Cars, waarmee het wereldkampioenschap wordt bestreden, de snelste bolides in ons land. Het Bestuur Sectie Rally’s heeft echter besloten die auto’s vanaf nu niet meer toe te laten tot het Open- en Nationaal Rallykampioenschap. Dat heeft tot gevolg dat de spectaculaire R5 bolides, met merken als Ford, Hyundai, Volkswagen, Skoda , Peugeot en Citroën, nu de eredivisie van onze rallysport vormen. Henk Vossen heeft gekozen voor de Ford Fiesta R5.

Dank

Het Nationaal Rallykampioenschap 2019 wordt bestreden over zeven wedstrijden, waarvan de komende Zuiderzeerally dus de aftrap vormt. Alle resultaten tellen mee voor de kampioensstand. Dit laatste is voor Henk Vossen een belangrijk gegeven. De routinier staat erom bekend dat hij niet alleen snel is maar vanwege zijn meer dan vijftig jaar rallyervaring ook een uiterst betrouwbare rallyrijder is, die zelden de finish mist. “Daar ben ik mijn Helichem serviceteam, dat draait op pure vrijwilligers, veel dank voor verschuldigd. Mijn Ford Fiesta R5 is altijd weer top geprepareerd voor de eerstvolgende wedstrijd.” Dat is ook de reden dat Vossen niet aan het Open Nationaal Rallykampioenschap deelneemt, want de twee buitenlandse wedstrijden van die serie zijn kort voor en na de WK Rally van Duitsland gepland. “En die staat al sinds jaar en dag op mijn kalender en dit jaar is dat niet anders. Willen we onze auto daarvoor optimaal voorbereiden, dan hebben we geen ruimte om die twee buitenlandse ONRK wedstrijden.”

Zuiderzeerally

De Zuiderzeerally, waarin Henk Vossen met navigator Lieke Bouman-Dautzenberg aantreedt, speelt zich rond Emmeloord af. Vrijdag 15 maart begint het om 21.01 uur met tweemaal twee klassementsproeven van in totaal 24 km. Zaterdag volgen vanaf 11.16 uur drie ronden van 4 KP’s waarna met tweemaal de 22 km lange, spectaculaire proef Nagelerweg om 22.20 het finishpodium wacht. Er zijn dan 166 kilometers op snelheid afgewerkt.

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com