RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Twente Rally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Twente Rally 2019

Henk Vossen vice-kampioen in het Nederlands Rally Kampioenschap

In de allerlaatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap is de titel uit de handen van Henk Vossen geslipt. In de Twenterally finishte de Limburgse rallycoureur nipt achter concurrent Lambert Parren, die zo met slechts twee punten voorsprong de titel opeiste.

Averij

De Conrad Twente Rally begon op zaterdagavond met vier klassementsproeven, die grotendeels in het donker moesten worden gereden. Normaal gesproken niet de favoriete omstandigheden voor Henk Vossen, die al snel averij opliep in zijn tweestrijd met titelconcurrent Lambert Parren. “Het liep niet,” gaf Vossen eerlijk te kennen. “Op de tweede klassementsproef is mij de motor driemaal afgeslagen en voordat die weer aanslaat duurt het wel een paar seconden. Alleen al op die proef verloren we zo’n veertig tellen.”

Beregoed

Op zondag hadden de deelnemers nog vijftien proeven de tijd om het klassement een ander aanzien te geven, waar Vossen vol gebruik van ging maken. Met daglicht, maar ook onder flinke regenbuien, wist hij tijd goed te maken op Parren, met wie hij constant snelste tijden afwisselde. Aan het eind van de dag had Vossen dertien seconden weten goed te maken maar dat was duidelijk niet genoeg. “Op de eerste avond heb ik te veel tijd verloren. En laten we eerlijk zijn, Lambert heeft beregoed gereden en was gewoon sneller. Hij is dan ook de terechte kampioen. Het geeft me wel een goed gevoel dat ik een paar rally’s sneller ben geweest en zo vol de strijd heb kunnen aangaan. Ik heb een leuk en spannend jaar in het NK gehad dat dus pas op de allerlaatste dag is beslist. En het verschil tussen ons is slechts twee luttele puntjes,” aldus Vossen, die in totaal 238 tegenover 240 punten bij elkaar heeft gereden.

Leuk

Voor de Tegelse rallycoureur is het seizoen nu afgelopen, maar de voorbereidingen voor volgend jaar gaan binnen afzienbare tijd alweer van start. In januari staat immers de WK Rally van Monte Carlo alweer op het programma. “Samen met de Rallye Deutschland en de ELE Rally zijn dat zo onze vaste afspraken. Daar tussenin gaan we zeker ook nog wel enkele interessante wedstrijden rijden. Ik vind de sport nog steeds veel te leuk om er een punt achter te zetten. Dus volgend jaar zijn we er met ons Helichem Rallyteam gewoon weer bij.”

Uitslag Twente Rally algemeen

1. Debackere/Krieger (Bel. Skoda Fabia R5) 171 km/18 KP’s in 1 uur 30.28.8; 2. Van Deijne/Verschuren (Skoda Fabia R5) op 1.37.2; 3. Van den Heuvel/Dockx (Mitsubishi Evo) op 1.57.4; 4. Van Hoof/Jacobs (Mitsubishi Evo IV) op 2.14.6; 5. Parren/Coumans (Mitsubishi Evo X) op 4.20.5; 6. Vossen/Berkhof (Ford Fiesta R5) op 5.27.7

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com