RallyNieuws
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ADAC Rallye Deutschland 2017
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ADAC Rallye Deutschland 2017

Henk Vossen voor 37e keer naar ADAC Rallye Deutschland

Traditie

Tradities zijn er om in stand te houden, zolang het kan overigens. Eén traditie is de jaarlijkse deelname van de Limburgse rallycoureur aan de WK van Duitsland. En ondanks dat de inwoner van Tegelen onlangs 73 jaar oud is geworden schat hij in dat het geenszins de laatste keer zal zijn dat hij zijn stuurmanskunsten in de fraaie Moezel wijnstreek gaat demonstreren.

Strijdgewoel

Het glooiende landschap met onafzienbare rijen druivenranken vormt al sinds jaar en dag het decor van de WK Rally van Duitsland, vroeger de Hunsrück Rallye genaamd. De smalle weggetjes met hun eindeloze serie onoverzichtelijke, verraderlijke bochten hebben al tot menig voortijdige opgave geleid. Ervaring en een zekere dosis terughoudendheid zijn de sleutels tot een geslaagde operatie en dat is Henk Vossen wel toevertrouwd. Op podiumplaatsen hoeft de Limburgse rallycrack niet meer te rekenen, daarvoor zijn de tijden teveel veranderd. Waar hij in het verleden nog wel eens met een beker huiswaarts keerde kan hij nu al tevreden zijn als hij zich in het strijdgewoel kan mengen. Vossen rijdt met een Ford Fiesta in de R5-klasse, die dicht achter de World Rally Cars zit, de klasse waarin de fabrieksteams van Ford, Hyundai, Toyota en Citroën zijn ingedeeld. Die R5-klasse, waarmee ook in ons land een kampioenschap wordt georganiseerd, is in slechts een paar jaar tijd tot een ongekend succesnummer uitgegroeid. In deze komende Deutschland Rally starten er maar liefst 25 R5 bolides. “Dat aantal zegt mij genoeg. We gaan er zo hard mogelijk tegenaan en als we in de bovenste helft van onze klasse kunnen finishen dan zijn we goed bezig. Trouwens, als we bij de eerste dertig algemeen zitten, zoals in de WK Rally van Monte Carlo, dan kunnen we op een geslaagde missie terugkijken,” betoogt Vossen, die dit keer Erwin Berkhof naast zich in de navigatorstoel heeft zitten. De zoon van de bekende rallyorganisator en navigator Jan Berkhof heeft ook een lange staat van dienst. Maar liefst negentien verschillende WK Rally’s heeft hij op zijn conto. Toch is het wel de eerste keer dat hij een wedstrijd met Henk Vossen gaat rijden.

Succesdroom

Trier is sinds vorig jaar niet meer het rallycentrum. Daarvoor is het stadje Sankt Wendel, met zijn grote 14e eeuwse Wendelinusdom als blikvanger, in de plaats gekomen. Daar is het start- en finishpodium gelegen. Het serviceterrein bevindt zich aan de oever van de Bostalsee. Op donderdag 16 augustus gaat de rally om 19.05 uur van start met een twee kilometer lange Super Special. Op vrijdag begint om 9.05 uur het echte werk met 7 klassementsproeven. Zaterdag worden er vanaf 7.50 uur 8 KP’s gereden, waaronder tweemaal de beruchte Baumholder Panzerplatte, waar al menige succesdroom uiteenspatte op een van de verraderlijke Hinkelstein betonblokken. Op zondag volgen vanaf 6.20 uur nog 3 proeven. De finish wordt verwacht om 13.00 uur. De deelnemers zullen dan 1222 km hebben gereden, waarvan 326 op snelheid op de proeven.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com