RallyNieuws
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017

Henk Vossen wacht sterke tegenstand in de ELE Rally

Komende vrijdag en zaterdag wordt in de omgeving van Eindhoven de 54e editie van de ELE Rally verreden. Voor de Limburgse rallycrack Henk Vossen staat die als zijn thuiswedstrijd te boek, waarin hij al 43 keer aan de start is verschenen. Net als vorig jaar is de ELE Rally de openingsronde van de Eurol R5 Rally Challenge. Ten opzichte van 2017 zijn er dit seizoen aanzienlijk meer concurrenten in deze ‘koningsklasse’ van de Nederlandse rallysport.

Babyversie

De ontwikkelingen rond de R5 rallyklasse volgen elkaar in hoog tempo op. Waar amper drie jaar gelden nog min of meer werd neergekeken op deze ‘babyversies’ van de grote World Rally Cars, waarmee het wereldkampioenschap wordt bestreden, is het tij in het voordeel van de R5’s gekeerd. Op nationaal niveau proberen de organisatoren de WRC’s zoveel mogelijk te weren en voorrang te geven aan het goedkopere maar nauwelijks minder spectaculaire alternatief, de R5 klasse.

Nopjes

Ook in ons land is de R5 goed aangeslagen, getuige de inschrijving van maar liefst acht equipes voor de Eurol R5 Rally Challenge 2018, die over drie grote nationale rally’s wordt uitgevochten. Voor Henk Vossen wordt het zijn tweede seizoen met de Ford Fiesta R5, waarmee hij dit jaar al twee wedstrijden heeft gereden, namelijk de voor het WK tellende Rally van Monte Carlo en de lokale Visual Art Rally. “In beide wedstrijden hebben we goed kunnen presteren. Ik ben echt in mijn nopjes met deze auto. Bovendien rijd ik nu weer met Johan Findhammer op de navigatorstoel en onze samenwerking in de Centraal Nederland Rally verliep weer als vanouds. Gesmeerd dus!”

Speciaal

De ELE Rally heeft voor de Tegelse coureur altijd een speciaal plekje gehad. Jaren geleden adopteerde Vossen met zijn bedrijf Helichem het evenement waarbij van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt een hoop relaties van Helichem de spectaculaire rallysport van nabij te laten beleven. “Ook dit jaar zijn we weer met een grote groep mensen present,” aldus Vossen, die dan wel de eerste, vrijdagse etappe zonder kleerscheuren moet zien door te komen. “Onze gasten komen namelijk pas zaterdag naar de rally en het zou wel fijn zijn als wij dan nog in de wedstrijd zitten. De rally start vrijdag pas aan het begin van de avond, waardoor we al meteen de donkere Brabantse nacht in gaan. Dat wordt wel even afzien,” voorspelt Henk Vossen, die hoopt op een mooie klassering aan de finish. “Dat wordt een hele kluif. De zeven concurrenten zijn vrijwel stuk voor stuk jonge honden en die zijn echt snel. Enfin, we zien het wel. We trekken ons eigen plan en aan de finish kijken we wat het resultaat is geworden.”

R5 Challenge

De ELE Rally vormt de openingswedstrijd van de Eurol R5 Rally Challenge 2018, waarvan ook de west-Brabantse GTC Rally en de Hellendoorn Rally deel uitmaken. De ELE Rally start komende vrijdag om 19.00 uur op het industrieterrein Habraken in Veldhoven. Dan volgen tot 0:31u zes klassementsproeven over een totale lengte van 77 kilometer. Op zaterdag is om 12:15u de start voor de tweede etappe. Dan wachten er nog acht KP’s over 98 km waarna om 22:44u de finish wordt verwacht.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com