RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019

Henk Vossen warmt zich in Drenthe Rally alvast op

Met de JACK’s International Drenthe Rally gaat op 11 maart aanstaande het Open Nederlands Rallykampioenschap 2022 van start. Met uiteraard Henk Vossen als bekende deelnemer. Het wordt voor de Limburgse rallycrack van het Helichem Rallyteam zijn 54ste rallyseizoen, waarin hem een aantal grote uitdagingen te wachten staat.

Henk Vossen heeft dit jaar een compacte maar zeer uitdagende rallykalender. De JACK’s International Drenthe Rally is voor hem slechts een opwarmer. Hij gaat dit seizoen namelijk drie WK-rally’s rijden; die in Kroatië in april, in augustus de Rally van Ieper en in oktober de Catalunya Rally. En dan is er in mei nog zijn thuiswedstrijd, de ELE-Rally.

Popelen

De Tegelse coureur kan niet wachten tot hij zijn Ford Fiesta R5 weer de sporen kan geven: “Op 27 november vorig jaar zouden we de Drenthe Rally als afsluiter van 2021 gaan rijden, maar die werd vanwege corona afgelast. En dit jaar kregen we voor de WK Rally van Monte Carlo helaas geen startplek. Je snapt dat ik nu sta te popelen om komend weekend in actie te komen”, geeft Vossen te kennen.

Status

De JACK’s International Drenthe Rally is een nieuw evenement op de kalender. En de ambities van de organisatoren zijn groot. Men hoopt binnen een paar jaar een WK-status te veroveren. Daarvoor moet je dan wel driehonderd kilometer aan klassementsproeven bieden. Nu moeten ze het doen met een tweedaagse wedstrijd van 145 kilometer. De start is vrijdag eind van de middag voorzien, waarna er in de buurt van Kampen zes proeven moeten worden gereden. “Dat is voor ons rijders redelijk bekend terrein want daar reden we met de Zuiderzeerally ook altijd. Mooie trajecten over smalle bochtige weggetjes,” weet Vossen.

Circuit

Op zaterdag speelt de rally zich voornamelijk op en rond het TT-circuit van Assen af, waar een interessant parcours van vier, drie keer te rijden, proeven is uitgezet, deels over het wereldberoemde circuit, deels over onverharde paden. “Dat niet alles over het circuit gaat vind ik niet erg. Ik heb daar niet zoveel mee. Ik heb wel eens op het circuit van Francorchamps gereden en een keer op de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. En dat is het dan ook. Deze mix vind ik overigens best interessant en ik denk dat als je zo’n proef voor de tweede keer rijdt je al een aardig stuk sneller kunt zijn. We gaan het meemaken,” blikt Vossen vooruit.

De ervaren coureur wordt deze rally bijgestaan door de al even ervaren Chris van Waardenburg in de navigatorstoel. De JACK’s International Rally gaat op vrijdag 11 maart om 16.46 uur van start, waarna er zes proeven moeten worden gereden. Op zaterdag wordt de rally vervolgd met om 9.24 uur de eerste van 12 proeven op en rond het TT-circuit. Om 16.24 uur wordt op het TT-terrein het finishpodium verwacht. De deelnemers hebben dan 18 proeven gereden met een lengte van 145 kilometer.

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com