RallyNieuws
Henk Vossen & Chris v Waardenburg - Ford Fiesta R5 - Drente Rally 2022
Henk Vossen & Chris v Waardenburg - Ford Fiesta R5 - Drente Rally 2022

Henk Vossen ziet inhaaljacht beloond met elfde plaats in de JACK’s International Drenthe Rally

Na een stroeve start in de openingsfase van de JACK’s International Drenthe Rally heeft Henk Vossen met navigator Chris van Waardenburg zich sterk hersteld, wat een tevredenstemmende elfde plaats algemeen opleverde. Daarmee is de aftrap van het nieuwe rallyseizoen succesvol verlopen.

De JACK’s International Drenthe Rally is een nieuw evenement op de kalender van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Centraal stond het terrein van het TT-circuit van Assen, waar met zo’n 10.000 toeschouwers en tal van evenementen, een prima sfeer heerste. De wedstrijd op zich had een hybride karakter.

Gewenning

Op de eerste dag stonden drie fraaie landelijke klassementsproeven rond Kampen op het menu terwijl de tweede dag de actie zich op het TT-circuit afspeelde. Henk Vossen trad dit keer aan met Chris van Waardenburg als navigator. Zowel de rijder als de navigator spraken na afloop van een gewenningsproces. “Het afstemmen van het samenspel vergde de nodige aandacht”, gaf Vossen als reden dat de eerste etappe met een bescheiden zestiende plaats werd afgesloten. “Je moet nog naar elkaar toe groeien,” erkende ook Chris van Waardenburg, die vol lof was over zijn rijder: “Ik heb er bewondering voor hoe snel Henk op zijn leeftijd met zo’n potent rallykanon onderweg is. Het is bepaald geen kinderachtige auto.”

Op de tweede dag stonden oorspronkelijk ook nog twee mooie, landelijke klassementsproeven op het programma maar die moesten van overheidswege op het laatste moment helaas worden gecanceld, waardoor voor de hele dag slechts twee verschillende proeven op en rond het TT-circuit resteerden. Iedere proef diende men viermaal te rijden en met lange pauzes tussendoor. “Door steeds dat lange wachten was het lastig om de techniek op temperatuur te houden. Je wil niet met koude banden meteen op volle snelheid het asfalt op gaan,” legt Henk Vossen uit.

Koppeling

In de loop van de middag zat er duidelijk progressie in de tijden. Alleen op KP 11 verloor de equipe serieus tijd. “Ik had de auto zoals dat heet doodgeremd en dan slaat de motor af. Normaal gesproken een kwestie van de koppeling intrappen en dan doet hij het weer. Dit keer echter niet en hij wilde in eerste instantie ook niet meer gewoon starten. Voordat die weer draaide hadden we kostbare seconden verloren, helaas.”

Op dat moment na reed de equipe van het Helichem Rallyteam zeer competitieve tijden en na de acht korte proeven van bij elkaar slechts 46 kilometer prijkte er een elfde plaats op het scorebord. “Jammer dat het zo kort was maar het positieve gevoel weer te kunnen rallyrijden overheerst. De auto stond er dankzij de goede voorbereidingen perfect bij. We kunnen met een gerust hart eind april naar Kroatië afreizen,” blikt Vossen vooruit. De WK Rally van Kroatië wordt van 21 tot en met 24 april verreden.

Uitslag JACK’s Drenthe Rally

1. Weijs/Rietveld (Ford Fiesta R5) 84 km/14 KP’s in 53 min. 25.9; 2. Kobus/Nortier (Skoda Fabia R5) op 28.7; 3. De Jong/De Wild (Hyundai i20 R5) op 1 min.19.3; 4. Van den Brink/Hulzebos (Mitsubishi Lancer Evo X) op 3 min.9.3; 5. Parren/Stultiens (Mitsubishi Lancer Evo X) op 4 min. 1.6; 11. Vossen/Van Waardenburg (Ford Fiesta R5) op 6 min. 29.0

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com