RallyNieuws
Troela
Troela

Het grote Troelatalk Rallyjaaroverzicht 2020

Eind december 2020, lockdown. Bijna het einde van het jaar dus is het tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Begin dit jaar besloot ik om over 2020 een heus rallyjaaroverzicht te maken, mijn eerste sinds de start van Troelatalk in 2004. In januari naar de winkel geweest om een notitieboekje te kopen om daarin driftig notities te maken over de rallysport in 2020. Er stonden 17 rally’s op de persoonlijke agenda dus voor de zekerheid terug naar de winkel om een tweede boekje te kopen want zoveel uur rally moest toch wel een ongekende hoeveelheid notities voor het jaaroverzicht gaan opleveren.

Kent u de bekende Twentse filosoof H. Finkers? Een van zijn talloze, gevatte en o zo ware uitspraken vat het gevoel over het (rally)jaar 2020 uitstekend samen: ‘de cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door’. Voelt u het? Zelfs de grootste rasoptimist, iemand die in een woordenboek moet opzoeken wat pessimisme eigenlijk betekent, kan, hoe hard hij of zij het ook probeert, het glas niet meer halfvol zien. Het is echt half leeg. Ik heb net een minuut of wat door twee notitieboekjes zitten bladeren op zoek naar mijn rallynotities van dit jaar. Die waren niet eens half leeg, maar helemaal leeg…

Dus….. Een persoonlijk rallyjaaroverzicht van 2020. Uitstekend jaar om met zoiets te beginnen. Daar gaan we.

De virtuele GTC-rally was leuk om te zien, smaakte naar meer. De Vechtdalrally zonder publiek zal ongetwijfeld ook leuk geweest zijn. Nou, dat was het.

Kop op. Tijd om vooruit te kijken! Wat zal het rallyjaar 2021 gaan brengen? Wilt u de half vol of half leeg versie? Alle rally’s gaan door met publiek! Of er gaan er een paar door zonder publiek en later misschien met (een beperkte hoeveelheid) publiek. Het blijft gissen want niemand weet het antwoord. Zelfs mijn favoriete en nooit teleurstellende glazen bol geeft dit keer geen informatie. Of toch wel? Ik zie een paar letters in de mistige rook in de bol: C, C, N, A, I, V. Wat zou dat betekenen? De mist wordt dikker en er komt geen enkele voorspellende boodschap meer door. We zullen het moeten afwachten. Ook H. Finkers heeft nog niet bevestigd dat de al zovaak uitgestelde cursus binnenkort wel door kan gaan.

Ondertussen ben ik van het standje ‘teleurstelling op teleurstelling’ overgestapt naar ‘ik verwacht niets, dan kan het alleen maar meevallen’. Een filosoof, geen Twentse, schreef dat je je niet druk moet maken over zaken waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Ook dat heb ik in mijn oren geknoopt. Dat werkt samen wonderwel kan ik u vertellen. Het pessimisme is verdwenen. Het glas is weer half vol. Sterker nog, het lijkt bijna vol want ik hoef voor 2021 geen nieuwe notitieboekjes te kopen. Ik heb er gewoon nog twee liggen. Hoe gaaf is die meevaller? Dansend van geluk stuiter ik door het huis. Lang leve het positivisme. Op naar het rallyjaar 2021. Op naar het rallyjaaroverzicht 2021. In welke vorm dan ook. Minder dan dit jaaroverzicht zal het niet worden. Prachtig.

Tot slot een welgemeend advies van een man van aanzienlijke maar nog niet onoverkomelijke leeftijd: Let goed op elkaar.

En pas op met de sterretjes de 31e. Op naar een beter rallyjaar 2021!

tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com