RallyNieuws
Patrick Snijers & Davy Thierie - Porsche 997 - Sezoensrally 2018
Patrick Snijers & Davy Thierie - Porsche 997 - Sezoensrally 2018

Het wordt druk in België

Vandaag werd, door de RACB en de promotor van het Belgium Rally Championship, de kalender voor 2021 bekend gemaakt. Het door het Nederlandse Kroon Oil gesponsorde Belgisch rallykampioenschap, telt een tiental wedstrijden. Hiervan tellen er zes mee voor het kampioenschap. Opvallend is dat de nadruk op het kampioenschap in het tweede deel van het jaar valt.

Steunen

Gehoopt wordt op een zo breed mogelijke deelname aan zoveel mogelijk wedstrijden. Dit om de organisatoren van de afzonderlijke wedstrijden daarmee te ondersteunen. Volgens promotor Chris Courteyn is het seizoen 2021 een overgangsjaar. Voor het seizoen 2022 hoopt men weer een normale kalender te kunnen samenstellen.

Het kampioenschap gaat dit jaar wat later van start. Daarmee speelt men in op de nog immer voortdurende corona pandemie. Door wat later in het seizoen te beginnen hoopt men te voorkomen dat er alsnog wedstrijden moeten worden afgezegd. Daarbij is men vanzelfsprekend ook afhankelijk van de voortgang van de vaccinaties om het corona virus onder controle te krijgen.

Budget

Die deelnemers die er voor kiezen om alle tien wedstrijden te gaan rijden, hebben feitelijk vier schrapresultaten. De rijders die over een wat beperkter budget beschikken kunnen een selectie van zes wedstrijden maken voor hun kampioenschap.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com