RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris GR - Drente Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris GR - Drente Rally 2022

Het wordt druk voor Vrielink Dakwerk Motorsport

Na een leerzame Drenthe Rally is Yannick Vrielink druk geweest om het vervolg van de agenda in te kleuren. De eerste wedstrijd van de Toyota GR Yaris Challenge is de ELE Rally op 21 mei, maar Vrielink gaat voorafgaand de Rallye Sulingen rijden en na de ELE Rally de Rally for Kids. De maand mei wordt dus druk voor Yannick en zijn navigator Glenn Crooijmans.

De Rallye Sulingen vindt plaats op 6 en 7 mei rondom het Duitse Sulingen. In totaal worden er dertien proeven verreden. Daarvan staan er vier gepland op vrijdag en de resterende negen op zaterdag. De Rallye Sulingen is een populaire wedstrijd voor Nederlandse rallyrijders. “De technische proeven zorgen voor een leuke uitdaging. Daarin zit zowel verhard als onverhard, dus het is heel divers en leerzaam. We willen goed voorbereid aan de start komen van de challenge en tussen de Drenthe Rally en ELE Rally zit best veel tijd. In Sulingen willen we het ritme weer oppakken en ons opwarmen voor de start van de challenge twee weken later,” vertelt Vrielink.

Uitdagend

Het is niet de eerste Duitse rally voor Vrielink dit jaar: “In de aanloop naar de Drenthe Rally heb ik bij Hans Weijs genavigeerd in een GR Yaris. Daar merkte ik dat het rijden in Duitsland echt uitdagend is en dus een goede reden er zelf ook een keertje te rijden. Samen met Hans Weijs Motorsport heb ik gekeken naar de mogelijkheden om te rijden voor de ELE Rally en ik hoopte dat we naar Sulingen konden gaan. Ik kijk er enorm naar uit om daar te gaan rijden en de auto nog beter te leren kennen.”

Vrielink wil in het eerste jaar van de Toyota GR Yaris Challenge een goede indruk maken: “Het is nog niet helemaal duidelijk wie er uiteindelijk deel gaan nemen aan de challenge, maar ik wil goed voorbereid aan de start komen. Het zou heel erg mooi zijn om in het eerste jaar van de challenge meteen mee te kunnen doen om de prijzen. De eerste wedstrijd van de challenge is dus de ELE Rally op 21 mei rondom Eindhoven. Daar heb ik een keer als navigator deelgenomen aan de rally, maar ik heb hem nog nooit gereden. Ik heb er wel echt veel zin in om hem te gaan rijden.”

Rally for Kids

Om mei af te sluiten neemt Vrielink ook deel aan de Rally for Kids op het Midland Circuit. “Rally for Kids is een erg mooi initiatief om zieke of gehandicapte kinderen een geweldige dag te bezorgen. De kinderen kunnen dan een rondje meerijden in de auto op het circuit. Dat is erg mooi om mee te maken en deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen en de perfecte manier om een drukke maand mee te eindigen.”

Meer informatie over de Rallye Sulingen is te vinden op https://www.rallye-sulingen.de. Het serviceterrein is op Hasseler Weg 10, 27232 Sulingen in Duitsland.

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com