RallyNieuws
Troela
Troela

Hollywood

Wat was het grootste rallynieuws van de afgelopen week?

Bob de Jong wint de Visual art rally 2019? Een landelijke krant schrijft dat bewoners van Kallenbroek er alles aan gaan doen om te voorkomen dat een rallyproef voor hun huis volgend jaar weer wordt gereden? De groots aangekondigde herintreding van Jeroen Swaanen? De Polo R5 die in een onopvallende loods in Emmeloord wordt opgebouwd voor een nog onbekende rallyrijder? Dat laatste mag u trouwens weer vergeten want dat is nog geheim.

Nee, het grootste nieuws is dat ene P. Solberg stopt met motorsport op het hoogste niveau.

Ik zag hem lang geleden voorbij komen op Eurosport in een of andere rally samen met broer Henning. Typisch Noorse blonde mannen met een meer dan gemiddelde kunde voor het besturen van auto’s, volgens mij toen nog van het merk Toyota. Later doken ze in het wereldkampioenschap rally’s op. Het leken mij leuke jongens te zijn, voor zover je dat kunt zien op televisie. In 2003 zag ik hem live wereldkampioen worden bij de BBC. Geweldig moment. Wat was hij blij terwijl hij de Noorse vlag zwaaide staande op een dranghek. Dat kon hij naast rallyrijden ook al! Het viel mij toen ook weer op hoe open en benaderbaar hij is. Dit in tegenstelling tot sommige andere toppers. Petter heeft de bijnaam ‘mister Hollywood’, gekregen door zijn uitstraling en acties. U hebt hem vast wel eens een rallyauto zien besturen terwijl hij bijna helemaal uit de auto hing. Lekker ‘showy’.

Hoe kan het toch dat sommige Noren zo goed kunnen sturen? Het antwoord kreeg ik tijdens mijn vakantie in het land. Man, wat kun je daar lekker sturen op prachtige wegen. Een aanrader voor iedereen.

In 2012 verkleinde ik mijn bucketlist door af te reizen naar Wales voor de rally daar. Daar zag ik hoe Petter in het echt was. Mijn favoriete merk Ford deed het daar heel goed. Daarom ging ik voor het einde van de wedstrijd naar Cardiff om de aankomst van het team op het serviceterrein gade te slaan. Petter werd uiteindelijk derde op minder dan een seconde van Loeb. Hij kwam aan, parkeerde de Ford en kreeg een fles champagne die hij moeizaam ontkrukte. En dat terwijl hij toch wel vaker had gewonnen. De tent stond op een plein dat lager lag dan de directe omgeving. Hele brede trappen liepen richting het plein. Een mooie plek om te zitten, wat ik ook deed en zeker niet in mijn eentje. Petter keek naar de enthousiaste menigte op de trappen en zwaaide. Toen liep hij op ons af en vroeg of we het naar onze zin hadden gehad. Uiteraard hadden we dat. Mooi moment. Even later arriveerde de winnaar Latvala en hij zwaaide netjes maar bleef in de veiligheid van de tent.

Nu is hij na een lange rally- en rallycrosscarrière dus gestopt. Jammer. De sport is mooier met figuren zoals hij. Ondertussen is hij wel uitgegroeid tot held toch? Wat mij betreft wel. En wat doen we met helden? Niet vereren want het blijft gewoon een mens maar een film zou toch wel leuk zijn. Een spetterende film over mister Hollywood gemaakt door Hollywood. Omdat alles in Hollywood nep is en niets is wat het is lijkt, lijkt het mij ook niet onoverkomelijk dat ik een screentest ga doen voor de hoofdrol. Ik weet al dat je Solberg uitspreekt als Soelberg en heb verstand van de rallysport. En ben blond (letterlijk, niet figuurlijk voor de duidelijkheid). Omdat ze aan de andere zijde van de plas in Tinseltown (een niet zo positief bedoelde bijnaam van Hollywood) heel handig zijn met computers moet het niet moeilijk zijn om mij in te korten qua lengte en breedte en mij de Petter-look te geven. Najaar 2020 in de bioscopen: alle rallyhoogtepunten van mister Hollywood. Ik hoop dat het plaatwerk van de Subaru WRC mij houdt. En ik moet nog werken aan het staan op een dranghek terwijl ik met een vlag zwaai.

Petter het ga je goed. Bedankt voor alle mooie momenten!

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com