RallyNieuws

Holtens rallyteam BHRsport evolueert

Holtens rallyteam BHRsport evolueert In Hellendoorn aan de start met een absoluut unieke Peugeot 206RC

Menig rallysportbeoefenaar is zijn/haar carrière begonnen in een zogeheten ‘instapklasse’ om daarna stap-voor-stap het niveau én de uitdaging te vergroten. Daar zijn vele voorbeelden van bekend.

Zo verging het ook het illustere duo Borsboom en Hietbrink uit Holten. In 2009 startten zij als jongelingen in een standaard 205 GTI. Rolkooi erin, stickers plakken, helmen op en rijden maar… Met veel plezier werden er zoveel mogelijk wedstrijden gereden waarbij telkens iets aan auto en equipement veranderd werd om zich te kunnen meten met de ‘grote jongens’. Een en ander resulteerde na drie intensieve seizoenen in de eindoverwinning binnen de 205-cupklasse. Zij kunnen zich sindsdien dan ook met recht houders van de laatste 205Cup noemen. Deze competitie werd na 2012 niet geprolongeerd. Naast een spectaculaire rijstijl onderscheidden zij zich ook doordat zij op biobrandstof reden.

In hun ‘sabbatical’ (2013) werd er weliswaar niet gereden maar lag de uitdaging enkel en alleen in het volledig opbouwen van een nieuwe auto. Een Peugeot 206 GTI 2.0-16V kon in Markelo worden voorzien van het beste materiaal. Auto en motor ondergingen een complete revisie en de wagen kreeg een dynamisch jasje. In maart 2014 werd hun nieuwe wapen gepresenteerd en in Sulingen (D) en tijdens de ELE Helmond succesvol mee gestreden.

Maar, deze selfmade equipe is niet snel tevreden… Er is de laatste tijd gezocht naar extra vermogen om nóg competitiever ten tonele te verschijnen. Om dit te bereiken is de motor onlangs aangepast naar volledige RC-specificaties, de befaamde Peugeot sportuitvoering.

Dit betekent concreet een fors aantal meer PK’s in het motorcompartiment (nu 195!).
Daarnaast heeft de auto een spijkerhard onderstel en een diepe motorische ronk. Kortom een snelle auto met een lekker gooi-en-smijtkarakter. Dit past bij het compromisloze karakter van de Fransoos.

Desgevraagd laten Borsboom en Hietbrink weten in Hellendoorn ‘enkel voor een topklassering te gaan’. Dit communiceren zij ook breed aan hun steeds maar groeiend aantal fans en volgers. Ondertussen weten de jongens van BHRsport zich gesteund door een serieus aantal  bedrijven die gezamenlijk en trouw voor de benodigde middelen zorgen. Deze sponsoren pronken dan ook trots op de bolide.     

Tekst: PB BHRsport
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com