RallyNieuws
Troela
Troela

I have a dream

Dromen doen we allemaal. De meeste dromen vergeten we en degene die we nog herinneren zijn volgens een bekende Nederlandse zanger voornamelijk bedrog. Wat is dan het doel van dromen behalve het zijn van een totaal nutteloze tijdverspilling?

Vanochtend was het weer zo ver. Een droom hield mijn gemoed bezig. Ik werd wakker met een gevoel dat ergens tussen trots en teleurstelling lag. Nu heb ik de eigenschap dat ik veel van mijn dromen herinner. Het is wel eens een vervelende eigenschap. Het houdt een stukje grijze massa bezet waar ook zinvolle informatie had kunnen worden opgeslagen. Maar soms is het ook handig, zeker als het weer tijd is voor een nieuwe rallycolumn.

De droom speelde zich af bij een wedstrijd voor het WK rally. Mijn vrouw fungeerde daar als navigator. Het was haar derde rally ooit. Ze was speciaal door de rijder uitgekozen omdat de vorige samenwerking prima was verlopen. Uiteraard won mijn vrouw de wedstrijd en ik was supertrots. Nerveus rende ik richting het podium voor de huldiging. Ik had mijn vaste broekzakfotocamera bij me. Op het moment suprême vergat ik een foto te maken en dat veroorzaakte een gevoel van teleurstelling. Direct ging ik op zoek naar een fotograaf die zijn taak niet verzaakt had. Terug in het hotel vroeg ik mijn vrouw hoe de samenwerking in de auto was verlopen. Wat bleek, behalve het voorlezen van de noodzakelijke aanwijzingen werd er niet gesproken in de auto. Ik vond het niet eens vreemd. Kimi Räikkönen is niet zo’n prater.

Ik werd wakker en besloot dit stukje onwaarschijnlijkheid, dat mijn hersenen hadden geproduceerd, op te schrijven. Of is het ontsproten aan mijn oneindige fantasie? Deze droom klopt namelijk van geen kanten. Het heeft alle kenmerken van mijn normale dromen: absurd en onmogelijk. Kimi rijdt geen rally’s meer en mijn vrouw kan niet navigeren. Theoretisch kan ze het wel maar ze heeft snel last van wagenziekte. Als ik zou willen, en ik wil het niet, dan heb ik haar binnen 1 kilometer zover dat ze de beschutting van een bosje moet opzoeken.

Marco zingt dan wel dat dromen bedrog zijn maar is dat wel zo? Deskundigen beweren dat dromen iets betekenen. Wat zou deze droom kunnen betekenen? Zou ik dan toch stiekem fan van Kimi zijn? Denk ik dat mijn vrouw de beste van de wereld is? En waarom droom ik over een rally?

Rally is al sinds 1988 een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik zou niet meer zonder kunnen. Het is iets met een hardnekkig virus en een onuitputtelijke bron om over te schrijven. Toch was het pas mijn eerste rallydroom. Wie weet droom ik binnenkort nog eens over de rallysport. En dan speciaal over de Nederlandse rallysport. De neuzen in rallyland staan weer allemaal dezelfde kant op. De startvelden worden weer groter en de sfeer in rallyland wordt weer beter. Het wordt allemaal hosanna en misschien wel in den hoge. Misschien droom ik er wel een aantal nieuwe wedstrijden bij. Zou dat niet mooi zijn? Vannacht ga ik mijn eerste poging doen om het ongelijk van Marco aan te tonen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com