RallyNieuws
Mats van den Brand & Eddy Smeets - BMW M3 - TAC Rally 2018
©Vincent Lannoo / Mats van den Brand & Eddy Smeets - BMW M3 - TAC Rally 2018

In TAC Rally opnieuw winst voor Mats van den Brand in M-Cup

Osmose

De TAC Rally is omwille van het wisselend en soms erg gladde asfalt een erg moeilijke rally voor iemand die er debuteert. Dat ondervond Mats van den Brand afgelopen zaterdag 7 april in en rond het Belgische Tielt. Vanaf de tweede ronde zette hij zijn zinnen op de overwinning in de M-Cup. Dankzij een perfecte osmose met zijn navigator Eddy Smeets, het M.A.T.S-team en een perfect draaiende BMW M3 won hij die voor de tweede keer op rij.

Mats van den Brand

De TAC Rally begon onder andere door een niet zo geslaagde bandenkeuze een beetje moeizaam. Op KP1 ondervond ik meteen waarvoor Eddy me meermaals waarschuwde. In en rond Tielt is er op plaatsen spekglad asfalt. Je kan er makkelijk in de fout gaan maar daar is weinig marge voor door de grachten, palen en zelfs huizen. Het kwam er dus op neer om even vertrouwen op te bouwen.

Scratch

Boulat startte ontzettend sterk en had na de eerste ronde 22 seconden voorsprong. Vanaf KP 5 gingen we echter op nieuwe Hankooks vol in de tegenaanval en maakten in één klap bijna 10 seconden goed, maar hij bleef aanklampen. Pas bij de derde doortocht op KP Schuiferskapelle kwamen we dankzij een nieuwe scratch aan de leiding in de M-Cup, die we vervolgens ook konden binnenhalen. De M3 gaf wederom geen krimp en we zetten hem zonder één krasje op het finishpodium. Het spreekt voor zich dat we dus dik tevreden zijn met het resultaat. Het is ook bijzonder leuk dat veel toeschouwers ons persoonlijk komen vertellen dat ze genoten van onze passages!

Eddy Smeets

Na de eerste ronde zei Mats dat hij TAC Tielt moeilijker vond dan WRC Duitsland, vooral door de voortdurend wisselende grip. Maar hij heeft de wedstrijd perfect benaderd door zichzelf een leer-ronde te gunnen en pas daarna vol aan te vallen. Het duo Boulat-De Busser was vastbesloten om op de laatste twee KP’s nog eens in de tegenaanval te gaan. Maar omdat deze geannuleerd werden, konden we het niet meer uitvechten op de proeven. Feit is dat ze hun huid deze keer erg duur verkochten! Dat zal de spanning in de M-Cup alleen maar ten goede komen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com