RallyNieuws
Mercedes Benz - Subaru Impreza - Circuit Park Zandvoort - 2020
Mercedes Benz - Subaru Impreza - Circuit Park Zandvoort - 2020

Jaaaa…., of uiteindelijk toch maar niet

Op maandag 1 juni, tweede Pinksterdag, gingen niet alleen de terrassen open, ook de poorten van Circuit Park Zandvoort openden zich die dag. Dit omdat er een rally testdag werd georganiseerd.

Oproep

Na een inventariserende oproep op Facebook door Nick den Braber, werd er volop toegezegd om deel te gaan nemen. Het rallyseizoen was inmiddels vanwege de Coronacrisis al gestopt, voordat dit begonnen was. Vele rijders zagen dit als een mooie kans om hun bolide toch weer even van stal te halen. Sommige om eindelijk weer eens gas te kunnen geven, anderen om van de gelegenheid gebruik te maken om te testen.

Bedroevend

Helaas was het uiteindelijke aantal aanmeldingen uit rallyrijdend Nederland, ondanks de vele positieve reacties op Nick’s oproep, bedroevend laag. Er kwam zelfs een last minute afzegging. Uiteindelijk bracht een handjevol rijders hun bolide naar het circuit. Diegenen die wél acte de preseance gaven werden of bevestigd in het feit dat hun auto klaar voor het echte werk is, anderen kwamen er dankzij deze testmogelijkheid achter dat hun auto nog wat liefde en aandacht nodig had

Officials

Op het circuit was reeds een track day geboekt, maar voor de rally kon daar een paar uur van gehuurd worden. Naast rijders werden ook officials opgetrommeld. Aangezien de belangen hoog lagen, het betreft immers een circuit met een zogeheten FIA Grade One-licentie, werden hiervoor alleen ervaren officials ingezet. Zij werkten op persoonlijke titel samen de officials van het circuit zelf.

Verwachting

“Het is een mooie dag geweest,” aldus initiatiefnemer Nick den Braber. “Het is alleen bijzonder jammer dat zo weinig deelnemers zijn komen opdagen. We hadden echt de verwachting dat we ‘vol’ zouden raken. Ik hoop dan ook dat, mocht ik het nog eens gaan organiseren, meer deelnemers ook daadwerkelijk de daad bij het woord voegen.”

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com