RallyNieuws
TT-Circuit Assen
TT-Circuit Assen

Jack’s International Drenthe Rally aan Nederlandse rallykalender toegevoegd

Vandaag werd via een Facebookbericht bekend gemaakt dat op en rond het TT-Circuit in Assen een rally zal worden georganiseerd. De Jack’s International Drenthe Rally zal op 27 november worden verreden. Deze wedstrijd telt direct mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Grootste autorally

De organisatie verwacht dat rond de 150 equipes aan deze ‘internationale autorally’ zullen gaan deelnemen. Daarmee is het ook gelijk de grootste wedstrijd van ons land. De deelnemers krijgen dan tweemaal drie klassementsproeven voorgeschoteld. Deze proeven worden op zowel verharde als onverharde ondergrond verreden. De finish zal voor het hoofdpodium zijn, waar ook gelijk de huldiging zal plaatsvinden.

Fantastische faciliteiten

Volgens de directeur van het TT-Circuit, Lee van Dam, beschikt het circuit in Assen over fantastische faciliteiten voor bezoekers en gasten. Daarnaast leent het terrein zich ‘als geen ander’ voor een autorally. Het doel is om, net als het circuit Spa/Francorchamps, de WK-status te behalen en daarmee het WRC naar Drenthe te kunnen halen.

Het nieuws werd via een Facebookpagina gepubliceerd. Via de publieke kanalen van de KNAF/BSR werd van deze nieuwe wedstrijd nog geen gewag gemaakt. RallyNieuws kreeg echter via de voorzitter van KNAF/BSR echter het nieuws bevestigd.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com