RallyNieuws
Jan Poortman & Melinn Haverkate - Mitsubishi Lancer Evo X - Hellendoornrally 2022
Jan Poortman & Melinn Haverkate - Mitsubishi Lancer Evo X - Hellendoornrally 2022

Jan Poortman en Alex Eisenberg herenigd in Twente Rally

In het weekend van 15 en 16 oktober wordt rondom het Twentse Hengelo de Rocar-Tech Twente Rally verreden. Het is de afsluitende wedstrijd van de diverse Nederlandse rallykampioenschappen. Aan de start staat ook Jan Poortman, die voor deze gelegenheid wordt herenigd met navigator Alex Eisenberg.

Afsluiter

De Twente Rally stond ettelijke jaren te boek als de afsluiter van het seizoen. In november stond echter nog de Achterhoek Rally gepland, maar die organisatie heeft noodgedwongen de stekker uit het evenement moeten halen. Hierdoor is de Twente Rally opnieuw de afsluiter van de diverse Nederlandse rallykampioenschappen.

Jan en Alex, uitkomend voor JM Rallysport, zullen de Mitsubishi Lancer EVO X over de 16 klassementsproeven gaat sturen. Van deze 16 proeven zullen er op de zaterdagavond vier worden afgewerkt, waarna op zondag de resterende 12 worden afgewerkt. Daarbij leggen de mannen dan 311 kilometer af, waarvan 158 op snelheid.

Planning

“Het lag niet in mijn planning om in de Twente Rally van start te gaan,” laat Alex weten. “De vaste navigator van Jan, Melinn Haverkate, wilde echter voor deze gelegenheid bij haar vader in de auto stappen. Ger Haverkate rijdt dan namelijk zijn 100e wedstrijd en dat jubileum willen ze begrijpelijkerwijs samen vieren.”

Jan en Alex hebben in het verleden reeds vaker samen gereden. In 2018 reden ze samen in de machtige Peugeot 206 s1600. Dat project strandde echter voortijdig. In 2019 kreeg Alex de gelegenheid om elders in te stappen, terwijl Jan bezig was een competitievere auto te zoeken. In het coronajaar 2020 lag alles stil en werd de huidige Mitsubishi gevonden. Daarbij stapte Melinn Haverkate in als navigator.

Lol

“Voor Jan is het de derde wedstrijd met deze auto en is ervaring met deze auto opdoen erg belangrijk. Dat ik hem daarbij mag helpen is natuurlijk erg leuk,” vertelt Alex. “We hebben het altijd samen goed kunnen vinden en het leuk gehad in de auto. Die lol willen we in de Twente Rally opnieuw samen beleven.”

“Van de negen wedstrijden die dit jaar op de kalender stonden, zijn er uiteindelijk maar zes georganiseerd, de Twente Rally hierin alvast meetellend. Van die zes heeft Jan er drie moeten laten schieten wegens zakelijke verplichtingen. Ook ik heb dit jaar nog niet veel gereden. Steker nog, slechts aan één wedstrijd heb ik deelgenomen. Voor een kampioenschap tellen we dan ook in het geheel niet mee. Daarom blijft ervaring opdoen en lol hebben volgende week het belangrijkste,” kijkt Alex alvast vooruit.

bron: JM Rallysport

lees ook:
Jan Poortman verkocht aan 4×4

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com