RallyNieuws
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - Vechtdalrally 2019
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - Vechtdalrally 2019

Jan Poortman mikt op podium in klasse RC4 tijdens Hellendoornrally

Komend weekend zal op vrijdag 20 en zaterdag 21 september de Hellendoornrally weer van start gaan. Veertien klassementsproeven liggen op de ruim honderd deelnemers te wachten. Zij zullen ruim 170 kilometer in een strijd tegen de klok moeten afleggen. Eén van de ingeschreven equipes is die van JM Rallysport. Aan het stuur van de Ford Fiesta R2 zit Jan Poortman terwijl Martijn Ebben de taak van navigator opnieuw op zich neemt.

Gouden greep

“Ik kijk er erg naar uit,” laat Jan Poortman weten. “Vorig jaar vielen we al vroeg uit de wedstrijd door problemen aan de Peugeot 206 s1600. Dit jaar hebben we voor de Ford Fiesta R2 gekozen, het model met de 1600cc atmosferische motor. Dat is tot nu toe een gouden greep gebleken en we hopen deze Hellendoornrally dan ook tot een goed einde te kunnen brengen,” aldus Jan.

Sterk

In de ELE Rally wisten we een derde plaats in de klasse RC4 te behalen en ook in de Vechtdalrally stonden we op het podium. Dit jaar staan er vier auto’s in de klasse RC4 aan de start. We denken dat we opnieuw een podium zouden moeten kunnen halen, mits de techniek ons niet in de steek laat. De Fiesta R2 is echter een sterke auto en heeft tot nu toe geen krimp gegeven,” kijkt Jan vooruit. “We zijn echter niet de enige met deze auto, dus zullen we voor een podiumplaats serieus strijd moeten leveren.”

Topconditie

De Hellendoornrally is een lange en zware wedstrijd. Het team heeft er daarom alles aan gedaan om de Fiesta in topconditie te brengen. “We hadden na de ELE Rally en de Vechtdalrally een aantal dingetjes die onze aandacht nodig hadden. We hebben de remmen volledig vernieuwd en stoelen geplaatst die ons een wat meer comfortabelere zit geven. Daarnaast is al veel preventief vervangen. We willen helemaal niets aan het toeval overlaten. Het zou toch wat zijn als je straks in de klassementsproef die zowat door onze achtertuin loopt, uit moet vallen door een klemmetje van een kwartje.”

Lampenbak

Het team heeft van de organisatie startnummer 35 toegewezen gekregen. “Dat betekent dat we op vrijdagavond even voor 20:00u van start zullen gaan,” kijkt Jan vooruit. “De lampenbak moeten we dan alvast gemonteerd hebben, want ik denk dat wij de tweede proef al in het donker zullen moeten rijden. Ik hoop die vrijdagavond in ieder geval een paar plaatsen goed te hebben gemaakt en dat we rond de dertigste plaats de auto in het Parc Fermé mogen zetten.”

Op de vrijdagavond zullen de teams vier klassementsproeven afwerken, terwijl op de zaterdag de overige tien verreden zullen worden. Het serviceterrein is ook dit jaar weer gelegen op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. Het start/finish podium is, evenals het Parc Fermé, gesitueerd bij Manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com