RallyNieuws
Jan Poortman - Mitsubishi Lancer Evo X - 2021
Jan Poortman - Mitsubishi Lancer Evo X - 2021

Jan Poortman ‘verkocht’ aan 4×4

De afgelopen jaren verscheen Jan Poortman met diverse auto’s aan de start van diverse Nederlandse rally’s. Na de Ford Escort kwam een Peugeot 206 s1600, een Ford Fiesta R2, een Mitsubishi Lancer Evo VIII en nu staat in de garage de grotere broer, de Mitsubishi Lancer Evo X.

Vierwiel aandrijving

“De tweewiel aangedreven auto’s waren stuk voor stuk allemaal geweldig,” laat Jan aan RallyNieuws weten. “Met de Peugeot liepen we te kwakkelen, maar als die reed, was het echt genieten. Toch hebben we hem verkocht en er de Evo VIII op ingeruild. Ik heb er twee wedstrijden mee gereden en was gelijk verkocht,” aldus de ondernemer uit Holten. “Ik had ook nog de Fiesta R2 staan, maar als je dan zo’n 4×4 hebt gereden, wil je niet anders meer. Althans, ik niet! Zowel de Ford als de Lancer Evo VIII heb ik verkocht en de Lancer Evo X gekocht.”

Speurwerk

Na enig speurwerk, waar ook binnen Nederland werd gezocht, vond Jan een Mitsubishi Lancer Evo X in Denemarken, bij Hammer Motorsport. “De auto heeft een volledige rebuild gekregen en is helemaal als nieuw,” vertelt Jan trots. “Na de rebuild is er twee keer mee gereden. We hoeven er maar een paar kleine dingen aan te doen, zoals het monteren van onze intercom. Verder is de auto klaar voor het komende seizoen.

Kalender

De officiële kalender voor het seizoen 2022 is nog niet vrijgegeven. “Daar is het wachten nu op,” laat Jan weten. “We willen bijvoorbeeld graag de Drenthe Rally rijden, maar dan moeten we eerst definitief weten wanneer die is. De auto is er hoe dan ook helemaal klaar voor, maar wij ook.” Met ‘wij’ bedoeld Jan niet alleen zichzelf, maar ook zijn navigator Melinn Haverkate. “Zij zal vanaf de tweede wedstrijd van het seizoen naast Jan plaats gaan nemen.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com