RallyNieuws
Jetskiplaza Rallyteam

Jetskiplaza Rallyteam maakt zich op voor seizoen 2019

Een nieuw team, een nieuwe naam en één oudgediende. Zo mag je Ron Buninga inmiddels wel noemen, nu hij zijn derde jaar in de 206 Rally Cup in gaat. Vanaf de start van de 206 Rally Cup was hij van de partij in zijn opvallende, in chroom uitgedoste, Peugeot 206. Het Jetskiplaza Rallyteam zal in 2019 met twee auto’s aan de start verschijnen.

Nieuw

Ron Buninga moest niet alleen op zoek naar een nieuwe auto, maar ook naar een nieuwe navigator. Richard Berns besloot, vanwege zakelijke drukte, dat het mooi was geweest. Hij kon alleen nog tijd vinden voor de shortrally’s. Ron vond in Ellen Nijland, de levenspartner van Geert ter Harmsel, een nieuwe navigator. “Ze is heel gedecideerd en precies,” laat Ron in een vraaggesprek met RallyNieuws weten. “Geen detail ontglipt aan haar aandacht, merkte ik tijdens de Twente Rally. Toen zat ze voor de eerste keer naast me. Het klikt erg goed tussen ons en dat eigenlijk wel een eerste vereiste wil je samen in zo’n avontuur stappen.”

Competitie

Nu Ron twee seizoenen heeft meegedraaid, merkt hij dat de competitiedrang zich laat gelden. “We reden altijd voor de lol mee, het maakte mij niet uit of we als laatste eindigden. Volgend seizoen gaan we echter serieus gas geven en willen we bij de eerste drie zien te eindigen,” laat Ron optekenen. “De auto die ik had was goed en betrouwbaar, maar de auto die ik nu heb is toch best wel een stuk vlotter, heeft meer vermogen. We denken met deze auto goed voorin mee te kunnen strijden. Nu de auto’s echt helemaal gelijk zijn, komt het aan op lijntjes rijden en de lef om later dan de anderen te remmen.” Inmiddels is Ron begonnen met de bouw van een tweede Peugeot 206, waar hij later dit jaar mee ten tonele zal verschijnen.

Ron Buninga - Peugeot 206
Ron Buninga – Peugeot 206

Tijd

De tweede auto van het team zal ingezet worden door Jasper en zijn vrouw Miranda Cuppens. Het stel woont in België waar Jasper zijn bedrijf Jetskiplaza runt. “We zitten net over de grens met Nederland,” vertelt Jasper. “Het is dus niet zo ver rijden. Miranda runt in Nederland een aantal kapperszaken en zij rijdt veel op en neer. Qua afstand is het allemaal goed te doen. Wat betreft tijd is het een ander verhaal. Het is erg druk op de zaak, zelfs in de wintermaanden. Ik hoop een goede kracht te kunnen vinden, die de zaak open kan houden als ik er een weekend niet ben.”

Kampioen

Het afgelopen jaar heeft Jasper zijn Peugeot 206 zelf opgebouwd en onlangs hebben Jasper en Miranda hun licenties behaald. “Ik ken Ron goed en hij vroeg me wel eens of het niet iets voor mij was, dat rallyrijden. Ik ben eens met hem meegegaan en toen ik eens in de auto ging zitten was ik verkocht. Met de jetski ben ik drie keer Nederlands kampioen geworden en één keer Europees. Er zaten steeds dezelfde mensen in dat wereldje, je streed steeds tegen dezelfde mensen, jaar in en jaar uit. Ik zocht dus eigenlijk wel iets anders. Met rallyrijden was ik eigenlijk helemaal niet bekend, totdat Ron me er kennis mee heeft laten maken. De 206 Rally Cup is een leuke cup en de nodige mensen stromen door. Dat betekent dus ook dat er nieuwe gezichten bij komen en dat spreekt me ook enorm aan.”

Leren

Ambities heeft het stel genoeg. “We willen rustig aan beginnen komend jaar. We moeten alles nog leren. Neemt niet weg dat we in de jaren daarna wel om het kampioenschap in de 206 Rally Cup willen strijden om daarna door te groeien naar andere auto’s met meer pit en het liefst een sequentiële bak.”

Wedstrijden

Het Jetskiplaza Rallyteam wil komend jaar alle Nederlandse wedstrijden rijden. Ook staan een aantal buitenlandse wedstrijden op het verlanglijstje. Ron en Ellen zullen het seizoen beginnen met de Circuit Shortrally terwijl Jasper en Miranda tijdens de Zuiderzee Shortrally het seizoen zullen beginnen.

Bron: RallyNieuws

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com