RallyNieuws
Jim van den Heuvel - Skoda Fabia R5 - Zuiderzeerally 2018
©Jim van Heuvel / Jim van den Heuvel - Skoda Fabia R5 - Zuiderzeerally 2018

Jim van den Heuvel test Skoda Fabia R5 tijdens Zuiderzeerally

Testen

Tijdens de komende Zuiderzeerally staan maar liefst zeven auto’s uit de R5 klasse aan de start. Deze klasse moet de nieuwe koningsklasse van de rallysport worden, nu in Nederland de world rally cars verbannen zijn. Eén van die R5’s is van Jim van den Heuvel en Jouri Dockx., te weten een Skoda Fabia R5. Het is dezelfde Skoda als waarmee Robin Maes in de Rally van Haspengouw reed.

Gelijkenis

“De Skoda heeft eigenlijk wel een grote gelijkenis met de Mitsubishi,” zegt Jim. “Alleen wat sterker en sneller, maar qua rijden kan ik met mijn ervaring in de Mitsubishi goed mijn draai vinden in de Skoda. Ik heb gister op Weeze dan ook goed kunnen rijden.” Jasper vult aan de Jim aan het eind van de dag zelfs drie seconden sneller was dan hemzelf. “Hij heeft dan ook de nodige ronden extra gereden,” vult Jasper aan. Een goed vergelijk met de Ford Fiesta R5 kon Jim nog niet goed maken. Die hebben we onder andere omstandigheden getest. De Skoda reden we gisteren alleen op verhard en met de Fiesta reden we juist weer op onverhard. Dan is een eerlijk vergelijk niet mogelijk. Wel denk ik dat de Skoda sneller is dan de Fiesta,” gaat Jim verder.

Zakelijk

“Het is niet alleen voor mijn eigen rijden dat we met auto’s uit de R5 klasse gaan rijden. Ook zakelijk kijken we naar de beste opties. Velen denken dat aan het prepareren van de Mitsubishi’s een keer een einde zal komen, dit omdat die domweg niet meer gebouwd worden. We hebben het daarmee echter nog steeds heel druk, vooral uit België hebben we veel klandizie. Dat neemt niet weg dat we als bedrijf toch om ons heen moeten kijken. Vanuit Duitsland bereiken ons ook goede berichten over de nieuwe Volkswagen Polo GTi R5. Dat schijnt ook een serieus goede auto te worden,” vertelt Jim. “De Fiesta en de Fabia staan daarnaast beide op onze shortlist en waarschijnlijk komt de Polo daar ook bij.”

Diploma

“Vooralsnog richten we ons eerst op de komende Zuiderzeerally. Daarin zullen we de Skoda flink aan de tand gaan voelen. Het plan is om het komende jaar meer met een R5 te gaan rijden. Het Open Nederlands Rally Kampioenschap is waar we ons op richten. Daarnaast ben ik bezig mijn HBO diploma te behalen. Daar gaat nu mijn eerste prioriteit naar toe. Daarna kunnen we pas verder kijken, wellicht dat we dan volledig met de R5 gaan rijden.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com