RallyNieuws
Jan Poortman - Ford Fiesta R2 - 2019
Jan Poortman - Ford Fiesta R2 - 2019

JM Rallysport met nieuw wapen naar Visual Art Rally

Het blijft een atmosferische 1600cc motor waar JM Rallysport mee naar Barneveld strekt. Dat en de voorwielaandrijving zijn dan ook de enige overeenkomsten met de auto waarmee Jan in de vorige editie reed. Het Franse bommetje blijft vooralsnog in de werkplaats en in Barneveld zal de Ford Fiesta R2 het wapen van dienst zijn.

Rijden

“We hebben vorig jaar met de Peugeot veel pech gehad,” vertelt Jan Poortman. “De motor is twee keer gereviseerd en nu gaat er een volledig nieuw blok in. Het vertrouwen in die auto heeft echter wel een knauw gekregen en of ik er nog mee ga rijden moet ik nog eens bezien. Intussen wil ik echter wel gewoon rijden en heb daarom de hand gelegd op een leuk alternatief. De Fiesta is een leuke auto die met zijn 170pk en 182Nm ook geen kinderachtige prestaties neer weet te zetten.”

Navigator

Dit seizoen zal Martijn Ebben de stoel van de navigator gaan bezetten. Martijn Ebben navigeerde de afgelopen jaren bij het Ruud Middel Rally Team en zal dit jaar de plek van Alex Eisenberg, die dit jaar zelf gaat rijden, in gaan nemen. “We hebben de rest van het Nederlandse Rally Kampioenschap op onze kalender gezet. Daarnaast hebben we ook de intentie om, als die definitief doorgaat, de nieuwe Achterhoek Berkelland Rally te gaan rijden, net als één of twee wedstrijden in Duitsland,” laat Jan weten.

De Visual Art Rally kent dit jaar negen klassementsproeven. Drie proeven die elk drie keer moeten worden verreden. Daarbij leggen de deelnemers zo’n 130 kilometer op snelheid af. Jan en Martijn hebben van de organisatie startnummer 20 toegewezen gekregen.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com