RallyNieuws
Wolbertie Ruiter - Peugeot 206 RC - Rally van Putten 2015

JWR Rallysport op jacht naar punten in de ELE Rally

Na een pauze van zes weken sinds de Rally van Putten gaat JWR Rallysport, met vader en rijder Wolbertie en dochter en navigatrice Joyce Ruiter uit Zeewolde, tijdens de 51e ELE Rally opnieuw in de aanval. Ze hoopt weer punten te kunnen scoren in de kampioenschappen waarin gestreden wordt en waarvan aan het eind van het jaar de balans wordt opgemaakt.

Het eerste kampioenschap waarin gestreden wordt met de Peugeot 206 RC is het Nederlands Rallykampioenschap (NRK) 2015. Helaas werden tijdens de thuisrally en tevens eerste wedstrijd van het kampioenschap, de TankS Rally, geen punten gescoord. Dit als gevolg van technische problemen die tot een voortijdige uitval van het team hebben geleid. De eerste punten waren er wel tijdens de Rally van Putten, hoewel het team ook daar met technische problemen te kampen had. Toen bleken ze gelukkig wél herstelbaar.

Als merkrijder is deelname aan de Peugeot Sport Cup voor JWR Rallysport een vanzelfsprekendheid geworden. Ook hier is het aantal behaalde punten nog laag, aangezien de ELE Rally na de TankS Rally de tweede wedstrijd is die meetelt in het kampioenschap. Hier is dus nog wel de nodige eer te behalen.

Derde kampioenschap waarin zowel rijder Wolbertie als navigatrice Joyce meestrijden, is het #SKEG- kampioenschap. Daarvoor werden tijdens de testwedstrijd op Circuit Zandvoort de eerste punten gescoord, en recent dus ook in Putten. Om haar positie veilig te stellen zal de equipe tijdens de ELE Rally in de aanval gaan.

Na de Rally van Putten stond aanvankelijk in het eerste weekend van mei de Rallye de Wallonie in het Belgische Namen op het programma. Helaas kon daaraan door JWR Rallysport niet worden deelgenomen. Dit vanwege zakelijke verplichtingen van rijder Wolbertie Ruiter. Erg jammer voor de rijders, want dat betekent dat de equipe tijdens de 51e ELE Rally op 29 en 30 mei pas weer aan de start van een rally staat. Voor Joyce is de rally inmiddels bekend, eerder reed zij de rally al met onder andere Jacco Hartog. Voor Wolbertie echter is deelname aan deze rally een nieuwe ervaring. Hij zal zich dus nog meer dan in voorgaande wedstrijden moeten laten leiden door zijn dochter, die in de auto de baas is. Haar ervaringen uit het verleden bieden ook hier geen garanties, maar dragen zeker bij aan het beoogde resultaat voor de twee uit Zeewolde.

Meer informatie over JWR Rallysport is te vinden op haar Facebook-pagina, Twitter-account en natuurlijk de website www.jwr-rallysport.nl.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com