RallyNieuws
Troela
Troela

Kan die rotherrie wat zachter?

Als eerste wens ik u en de uwen een mooi en gezond 2021. Na een in alle opzichten desastreus 2020 zal alles in 2021 beter zijn. Toch? Het prikken is begonnen dus dat betekent dat ergens in 2021 het leven weer naar normaal gaat. Voor de duidelijkheid, het oude normaal.

Laatst vroeg iemand mij wat ik in 2020 het meeste heb gemist. Als officieel rallyfan sinds 1988 en veelvuldig rallybezoeker lag het antwoord nogal voor de hand: het bezoeken van wedstrijden veldrijden op de fiets. Deze sport heb ik pas een jaar of vier geleden live ontdekt en kan er enorm van genieten. Maar waarom heb je de rally’s dan minder gemist dan fietsers in de blubber? Tja, van rally’s heb ik er al zoveel gezien, foto’s en strips gemaakt of over geschreven, die staan in mijn geheugen gegrift. Als ik wil sta ik in gedachten in een oogwenk weer in een of ander weiland bij een of ander rallymoment in een of ander jaar. Veldrijden heeft nog niet zo’n persoonlijke historie dus dat is nog nieuw en extra spannend.

Maar voor de duidelijkheid heb ik natuurlijk ook de rally’s gemist net zoals popconcerten, uitjes, vakanties, etentjes met vrienden, ontmoeten van vrienden, knuffelen van familie en vrienden, kortom het lijstje dat bijna iedereen wel heeft.

Als je dat veldrijden gewoon eens even vergeet, wat heb je aan de rally’s het meest gemist vroeg dezelfde vrager. Als ik heel eerlijk ben dan kies ik voor het sociale gebeuren achter het lint met de vrienden. De reizen, de verblijven, de etentjes. De goede gesprekken, mooie bespiegelingen, de onzin en de humor. Dat kan uren doorgaan zonder spoor van verveling. Alleen jammer dat er vanaf een bepaald moment ongeveer elke minuut een auto voorbij komt met een bovengemiddelde hoeveelheid geproduceerde decibellen. Kan die rotherrie wat zachter? Ik versta niet wat ze net tegen mij zeiden. Kunnen die dingen niet elektrisch worden?

Grapje natuurlijk. Lang leve de herrie. Ook die heb ik enorm gemist. En de actie, de foutjes en de goedjes, als dat tenminste correct Nederlands is. Ik kan niet wachten om weer de wei in te gaan. Bij voorkeur zo vroeg mogelijk zodat er voldoende tijd zit tussen het betreden van de groene vlakte en de start van de eerste rallyauto. Genoeg tijd voor de goede gesprekken en alles wat daar bij hoort zonder dat elke minuut een passerende verzameling staal en andere materialen voor een luidruchtige onderbreking zorgt.

Voorlopig zal het op rallygebied in 2021 nog wel even rustig blijven. Een uitdaging voor de schrijver van zo’n 20 rallycolumns per jaar. Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan nietwaar?

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com