RallyNieuws

Kapotte brandstofpomp stopt Feryn truckers niet

Dankzij een 23e plaats in de voorlaatste rit schuiven Paul Verheyden, Anton Van Limpt en Kurt Keysers opnieuw de top 30 binnen. Het trio staat nu op de 26e plaats.

“Het eerste deel van de rit ging niet slecht hoewel we toch wat vermogen missen” zegt Anton Van Limpt. “We kwamen de duinen goed door. Naar het einde van de rit toe wilden we diesel oppompen van de reservetank naar de hoofdtank maar het lukte niet. Met de billen bloot hoopten we voldoende diesel te hebben. 5 km na de finish van deel 1 vielen we stil en dat op welgeteld 10 meter van een tankstation. Een geluk bij een ongeluk dus.”

In de Dakar is het vaak improviseren. Dat was vandaag niet anders. “Een lege fles uit een vuilnisbak transformeerden we naar een trechter. De diesel uit onze reservetank deden we in de hoofdtank tot de vrachtwagen weer startte en de 10 meter naar het tankstation kon rijden. Eens volgetankt zijn we als een haas verder gereden om de tijdcontrole van deel 2 te halen. Binnen een minuut van onze eigen starttijd waren we opnieuw vertrokken. Het tweede deel van de rit was veel slopender met veel stenen en rotsen” besluit Anton Van Limpt.

Bron: Feryn Dakar Sport Team

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com