RallyNieuws
Henk Vossen & Lieke Bouman - Ford Fiesta R5 - Visual Art Rally 2019
Henk Vossen & Lieke Bouman - Ford Fiesta R5 - Visual Art Rally 2019

Keurige zevende plaats voor Henk Vossen in de Centraal Nederland Rally

In de Visual Art Rally, voorheen bekend als de Centraal Nederland Rally, hebben Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg een zevende plaats behaald. Een goed resultaat, voornamelijk behaald op basis van ervaring, want de weersomstandigheden vergden het uiterste van de deelnemers. Er vielen dan ook veel uitvallers te noteren.

Handicap

Een kort evenement is niet per definitie makkelijker, zo ervoer Henk Vossen op de klassementsproeven rond Barneveld. De Limburgse rallycoureur toonde zich vooraf tevreden met de compacte opzet van de wedstrijd, die een bescheiden aantal van 129 kilometer op snelheid besloeg. Vriendelijke landweggetjes, omzoomd door dikke bomen transformeren echter tot gevaarlijke monsters als het weer niet mee wil werken. En dat was afgelopen zaterdag het geval. Regen is nog tot daar aan toe, hagel- en sneeuwbuien zijn toch van een andere orde. Zeker als de rallywagens op droogweer banden staan, die slechts een heel bescheiden profiel tonen. “Maar dat geldt voor iedereen dus hebben we het er allemaal moeilijk mee. Vandaar het hoge aantal uitvallers,” verklaart Vossen, die zelf nog een extra handicap in de strijd gooide: een plotseling opkomst van buikgriep maakt het leven er niet eenvoudiger op voor een coureur die, ingepakt in een dikke brandvrije overall, op topsnelheid over de weg raast.

Tulpenrally

De proeventijden van de Helichem-equipe mochten er desondanks wezen, met de proef Watergoor als meest opvallende. “Die proef liep over een industrieterrein en dat is normaal gesproken niet zo mijn favoriete soort proef. We moesten hem driemaal rijden en drie keer scoorden we dezelfde, vierde plaats. Ondanks de wisselende weersomstandigheden. Best bijzonder.” De organisatie had ook een proef, genaamd Kallenbroek in het parcours opgenomen. Voor Henk Vossen, die recentelijk zijn vijftigjarig rallyjubileum vierde, was dat min of meer bekend terrein. “Die proef zat in 1986 voor het laatst in de toenmalige Tulpenrally, die ik destijds meerdere keren heb gereden. Een mooie, snelle proef maar in meer dan dertig jaar is er wegtechnisch natuurlijk wel het een en ander veranderd. Al zou ik ze nog hebben, aan de pace-notes van toen heb je nu natuurlijk niet veel meer. Toch leuk dat zo’n stukje historie na zoveel jaren weer is terug gekeerd.”

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap is op 24 en 25 mei de ELE-Rally. Een evenement met roots die terug gaan tot het begin van de zestiger jaren. Het is tevens de thuisrally voor de Helichem equipe.

Uitslag Visual Art Rally

1 De Jong/Hagman (Hyundai i20 R5) 129 km, 9 KP’s in 1 uur 07.50.5
2 Debackere/Krieger (Skoda Fabia R5) op 12.7
3 Van Deijne/Van Barschot (Skoda Fabia R5) op 24.5
4 Van den Heuvel/Dockx (Mitsubishi Evo X) op 2.27.5
5 Parren/Coumans (Mitsubishi Evo X) op 3.35.9
7 Vossen/Bouman-Dautzenberg (Ford Fiesta R5) op 3.52

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com