RallyNieuws
Kevin Abbring - Hyundai i20 R5 - 2016

Kevin Abbring gestart met testen Hyundai i20 R5

Testrijder Kevin Abbring  is begonnen met het testen van de nieuwe Hyundai i20 R5. Vorige week maakte de wagen zijn eerste kilometers in het Zuid Franse Fontjoncouse. Tot aan komende zomer zal de R5 versie op verschillende locaties worden getest voordat gestart zal worden me de homologatie.

Deze nieuwe R5 versie is, net als zijn sterkere WRC broer, gebouwd op basis van de 5-deurs Next Generation i20. Zoals de FIA regelementen voorschrijven zal de i20 R5 gaan beschikken over een 1.6 liter direct ingespoten turbo motor met een 32mm restrictor en een sequentiële 5 versnellingsbak.

Het project van Huyndai Motorsport’s Customer Project Divisie wordt geleid door de in december aangestelde Italiaan Andrea Adamo. Hij geeft in Alzenau leiding aan een 25 koppig team dat nu in een fase van intensief testen is terecht gekomen. Dit om een betrouwbare wagen te bouwen voor semi-professionele  en amateur rijders.

“De eerste tests zijn gericht op de betrouwbaarheid zodat we hier bij het verder ontwikkelen gelijk rekening mee kunnen houden. De eerste wagen zal aan het eind van de zomer geleverd worden en zijn bezig het team flink uit te breiden. De R5 is een echte klanten auto en ondanks dat Hyundai Motorsport als fabrieksteam in geen enkel nationaal kampioenschap deel neemt, zijn we er met z’n allen wel op gebrand onze klanten de beste ondersteuning te bieden. De wagen zal op zijn vroegst tegen het einde van dit jaar in de nationale kampioenschappen deel gaan nemen en in 2017 hopen we er nóg meer te zien,” aldus Andrea Adamo.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com