RallyNieuws
Kevin Abbring Helm Wales 2015

Kevin Abbring met Hyundai vol vertrouwen naar laatste WK-Rally in Engeland

Na zijn uiterst succesvolle optreden in de Corsica Rally in oktober en mede gezien zijn eerdere prestaties in de WK-Rally van Engeland is Kevin Abbring vol vertrouwen afgereisd naar Groot-Brittannië voor de laatste WRC rally van dit seizoen. Het is zijn vijfde optreden dit jaar in dienst van Hyundai Motorsport en zijn doelstelling is uiteraard om weer ervaring op te doen en veel kilometers te maken. Ook al omdat dit pas zijn tweede rally op gravel is met een WRC-auto. Wat niet wegneemt dat het vizier is gericht op een klassering in de top tien. Een eerste stap zette hij vandaag door de 9e tijd te realiseren tijdens de shake down.

Hyundai motorsport heeft zich met een uitgebreide testsessie terdege voorbereid op de Rally van Engeland. Net als zijn drie teamgenoten heeft Kevin Abbring een halve dag getest wat positief is verlopen. Aan de hand van de testresultaten zijn de laatste afstellingen gemaakt welke tijdens de shakedown nog gecontroleerd zullen worden.

Kevin Abbring: “Ik heb Engeland al twee keer eerder gereden, maar toen lag een groot aantal proeven nog in Zuid Wales en de laatste 2 jaar worden die niet meer gebruikt en wordt de centrale service opgezet in Deeside. De Rally van Engeland is eigenlijk de moeder van alle rally’s. De dagen zijn lang en er zijn overdag weinig servicemogelijkheden. De eerste dag start gelijk met de langste proeven. De rally is ieder jaar weer tricky, met veel modder op de paden, regen, mist, soms ook ijzel, en de grip wisselt voortdurend. Kortom, een en al uitdaging. Daar wordt nog een extra dimensie aan toegevoegd, duisternis, want er worden twee proeven in het volledig donker verreden. Dat gebeurt maar zelden in het WRC.”

Abbring en Neuville komen uit voor het Hyundai N-Team terwijl Paddon en Sordo in het Hyundai Shell World Rally Team moeten jagen op punten voor het constructeurs-kampioenschap. De ultieme doelstelling van Hyundai in Engeland is om weer op te klimmen naar de runner-up positie in het wereldkampioenschap, waarbij de focus er ook op ligt dat alle rijders zich optimaal kunnen prepareren op het seizoen 2016.

Team Principal Michel Nandan: “We verschijnen weer met vier auto’s aan de start want ook Kevin Abbring is weer van de partij. Hij rondt in Engeland zijn programma voor het seizoen 2015 af. En de verwachtingen zijn hoog gespannen want hij was al eerder succesvol in Engeland. De Rally Wales GB kent altijd veel verrassingen door de zeer moeilijke omstandigheden, de modder, het beperkt aantal uren daglicht en de wisselende weersomstandigheden die vaak onvoorspelbaar zijn. Het hele team zal lange dagen maken want we beginnen al vroeg in de morgen en finishen laat in de avond. Het zal niet gemakkelijk zijn maar we zijn klaar voor het gevecht.”

Kevin Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) excelleerde in Corsica, waar hij enige tijd zelfs op de tweede plaats lag in het algemeen klassement. Met de dit jaar opgedane ervaring wordt van hem en zijn Engelse navigator Seb Marshall veel verwacht.
Nogmaals Abbring: “Ik kijk heel erg uit naar Wales, de afsluiting van het WRC-seizoen. De omstandigheden zullen heel uitdagend zijn en het is de perfecte manier om mijn programma 2015 met Hyundai Motorsport voor dit jaar af te ronden. Ik heb dit jaar veel geleerd en dat zal mij in Wales goed van pas komen. Seb en ik zullen onze uiterste best doen om het seizoen ‘on a high’ af te sluiten.

Wales Rally GB bestaat uit 19 klassementsproeven die in Wales worden verreden, over een afstand van 312,16 wedstrijdkilometers.

Helichem cleaners & coatings nieuwe sponsor Kevin Abbring
Zeker voor rallyliefhebbers is Helichem een bekende naam. Al tientallen jaren staat deze naam op de rally-auto’s van Henk Vossen, de eigenaar van dit bedrijf en een van de meest ervaren Nederlandse rallyrijders ooit. Zo was hij in twee keer Nederlands Rallykampioen en nam hij maar liefst 39 keer deel aan de Rally van Duitsland, een absoluut record in de internationale rallysport. Helichem staat nu op de helm van Kevin Abbring als persoonlijke sponsor van onze landgenoot. Helichem ontwikkelt en produceert al meer dan 75 jaar een uitgebreid arsenaal aan moderne reinigings- c.q. onderhoudsproducten en epoxy-coatings, met de keuze uit zo’n 500 producten in meerdere varianten, die als huismerk onder eigen private label op de markt kunnen worden gebracht. Tot de Europese klantenkring van Helichem behoren bekende retailketens en vermaarde merkfabrikanten

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com