RallyNieuws
Kevin van Deijne - Renault Clio R3T - Rallye Coeur de France
©Jean Michel Le Meur / Kevin van Deijne - Renault Clio R3T - Rallye Coeur de France

Kevin van Deijne derde in Rallye Coeur de France

Afgelopen weekend werd in Frankrijk de voorlaatste ronde van Clio R3T Trophy verreden. Aan de start van de 512,29 kilometer lange wedstrijd stond ook Kevin van Deijne. Naast hem niet Hein Verschuuren, maar opnieuw was het Kris Botson die de pace notes voorlas.

Wedstrijd

Beide mannen moesten 192,88 kilometer, verdeeld over 11 klassementsproeven, afwerken. Op de vrijdag stonden de eerste zeven klassementsproeven op het programma, terwijl op zaterdag de resterende vier proeven werden afgewerkt.

Klassement

In de Clio R3T Trophy was het Cédric Robert die de overwinning in deze editie van Rallye Coeur de France wist te behalen. In het algemeen klassement werd hij veertiende. Hij was in een zwaar gevecht verwikkeld met Florian Bernardi, die er op de vijfde klassementsproef hard vanaf ging. De tweede plaats in de Trophy was voor Bruno Longépé, die vijftiende algemeen werd. Derde in de einduitslag van de R3T Trophy was Kevin van Deijne. Hij werd uiteindelijk negentiende algemeen.

Beslist

Met nog één wedstrijd te gaan, de Rallye du Var, is het kampioenschap feitelijk al beslist. Cédric Robert is de kampioen dit jaar. Kevin van Deijne verdedigt in de afsluitende Rallye du Var zijn derde plaats in het kampioenschap. Zijn voorsprong in punten is dermate groot, dat Kevin feitelijk alleen maar hoeft te zorgen dat hij voor Damien Tozlanian finisht.

Wennen

“Het was op de eerste klassementsproef wel weer even wennen aan de Renault Clio,” vertelt Kevin. “Tijdens de Hellendoornrally reed ik nog met de vierwiel aangedreven Ford Fiesta R5 en nu weer terug in de voorwiel aangedreven Clio is toch even anders, vooral ook op de gladde en verregende wegen. Op de vrijdagavond waren we vierde in de Trophy en op zaterdag hebben we ons kunnen opwerken naar uiteindelijk de derde plaats. In de regen van de zaterdag stonden we op te zachte banden. Bij de laatste service hebben wie laten vervangen door hardere banden. Ook hebben we de pace notes nog eens kritisch bekeken. Toen zijn we er nog eens goed voor gaan zitten en hebben zo onze derde plaats mee naar huis kunnen nemen,” legt Kevin uit.

Fiesta

In de Hellendoornrally reed ik met de Ford Fiesta R5 uit de stallen van Hans Weijs Motorsport. Dat was een hele gave ervaring Natuurlijk is me veelvuldig gevraagd of dit voor het volgend jaar een vervolg gaat krijgen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nog geen idee heb over wat ik volgend jaar ga doen. Eerst ga ik me toeleggen op de derde plaats in de Clio R3T Trophy. Natuurlijk is de R5 Challenge een erg leuk initiatief maar nogmaals, helemaal niets is zeker. We gaan binnenkort bij elkaar zitten om te kijken wat we willen en wat er mogelijk is.”