RallyNieuws
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Renault Clio R3T - Rallye du Var 2017
©Thomas Fenetre / Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Renault Clio R3T - Rallye du Var 2017

Kevin van Deijne stelt derde plaats in Frans Clio R3T Trophy veilig

In de het Franse Rallye du Var stelde Kevin van Deijne, geflankeerd door Hein Verschuuren, zijn derde plek in het Frans Clio R3T Trophy veilig. Het moest al gek lopen als Kevin de derde plaats in het kampioenschap nog zou verliezen. Een zevende plaats in de Trophy en een 48e plaats algemeen, was voldoende om de derde plek definitief veilig te stellen.

Sterk

De winst in deze Trophy ging naar Cédric Robert, die het hele jaar sterk reed. ”Die man is echt heel snel,” zegt Kevin van Deijne. “Hij heeft erg veel ervaring, heeft zelfs tegen Loeb gestreden om het stoeltje bij het fabrieksteam van Citroën.” De winst in de Rallye du Var was de vijfde overwinning van Cédric Robert dit seizoen in de Clio R3T Trophy. De tweede plaats in de Trophy ging naar Florian Bernardi.

omschakelen

“Het was wel een pittige, maar niet onze beste wedstrijd,” beaamde Kevin van Deijne. “We hebben in Nederland een paar wedstrijden met de Ford Fiesta R5 gereden en dan is het omschakelen naar de Clio R3T toch weer even lastig. Je moet toch een heel andere rijstijl hanteren. Zo heb je in de Clio R3T bijvoorbeeld ook schakelflippers aan het stuur, terwijl je in de R5 de hand van het stuur moet halen om handmatig te schakelen.”

Uitrijden

“De eerste dag ging niet zo heel goed en moesten we weer wennen aan de Clio. Gelukkig konden we ons op de volgende dagen herpakken. Het belangrijkste voor ons was het uitrijden van deze wedstrijd en die derde plek in de Clio R3T Trophy pakken en dat is gelukt. In dat licht bezien was het voor ons toch een geslaagde wedstrijd,” aldus Kevin.

Verkocht

De Renault Clio is inmiddels verkocht en blijft in Frankrijk staan. De Ford Fiesta R5 zal in de komende wintermaanden helemaal opnieuw opgebouwd worden. “We moeten nog even kijken wat ons programma volgend jaar gaat worden. We willen graag een paar buitenlandse wedstrijden rijden en zelfs een tweetal wedstrijden uit het WRC behoren tot de mogelijkheden. Niets is echter nog zeker,” vertelt Kevin.

Trofee

Wat wel zeker is, is dat Kevin op 7 december in Frankrijk bij de prijsuitreiking van Renault is om zijn trofee voor de derde plaats op te halen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com