RallyNieuws

Kevin van Deijne pakt belangrijke M-Sport wildcard in Portugal

Kevin van Deijne pakt belangrijke M-Sport wildcard in PortugalKevin van Deijne heeft afgelopen weekend met succes de WK Rally van Portugal gereden. Van Deijne, genavigeerd door Annemieke Hulzebos, kwam na 16 zware klassementsproeven als 8ste in zijn klasse (RC4) over de streep. In het algemeen klassement behaalde de equipe een keurige 50ste plaats met de Ford Fiësta R2. Vanwege zijn prestaties in Portugal werd van Deijne genomineerd voor de Drive DMACK Fiësta Shoot-Out.

De Vodafone Rally van Portugal staat bekend als een van de lastigste rally’s op de World Rally Championship (WRC) kalender. Ook dit jaar verkeken een aantal toppers zich weer op de listige proeven en zagen zo een goede klassering in rook opgaan. Van Deijne en Hulzebos wisten uit de problemen te blijven en reden een solide rally. Het op orde hebben van de notes bleek cruciaal, maar vanwege de hevige regenval was dat niet de makkelijkste klus. Van Deijne vertelt: “De gravelproeven zijn lang en technisch en alleen met goede notes kan je hier maximaal gaan. Voorafgaand en tijdens de verkenning regende het erg hard en hierdoor was het lastig om de proeven op snelheid te verkennen en daarbij de juiste notes te maken.”

De Hontec-Motorsport equipe ging in Portugal de strijd aan met de 12 deelnemers uit de Drive DMACK Fiësta Trophy. Deze Trophy bestaat uit gelijkwaardige 1.6 liter Ford Fiësta R2’s die in samenwerking met bandenmerk DMACK en M-Sport uitkomen in vijf ronden van het WRC. De eerste proef werd verreden in Lissabon en was ondanks dat hij vrij kort was toch best tricky: “Het blijft speciaal om met gravelbanden op asfalt te moeten rijden. Je hebt veel minder grip en een foutje is zo gemaakt. De volgende dag begon het echte werk, maar door een aantal crashes werden er twee van de zes proeven geannuleerd. Op de laatste proef van de dag verloren we nog wat tijd doordat er voor ons weer iemand was gecrasht en de weg blokkeerde.  Dat was jammer want dan kom je niet echt lekker in je ritme”, aldus van Deijne na afloop van de eerste dag.

Van Deijne verbaasde zich over de tactiek die sommige equipes erop na hielden: “Het was een zware rally met veel blinde bochten en gladde stukken. Je moest de notes echt op orde hebben en aardig wat risico nemen om vooraan mee te komen. Ik heb gekozen om ditmaal wat behoudender te rijden en grote risico’s te vermijden. Onze doelstelling dit weekend was om de Shoot-Out binnen te halen en dat doel is bereikt. Dit haalt de druk er een beetje vanaf zodat we tijdens de volgende rally’s wat meer kunnen aanvallen en proberen voorin mee te strijden. Ik denk dat we met een goed gevoel terug kunnen kijken op de rally. Het was een mooie ervaring en als kers op de taart hebben we de nominatie voor de Drive DMACK Fiësta Shoot-Out van M-Sport binnen gesleept. Deze extra prijs zou nog wel eens zeer interessant kunnen zijn voor het verdere verloop van het seizoen.”

Tekst: PB Kevin van Deijne
Foto: Edwin Hengelman (archief)

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com