RallyNieuws
Kevin van Deijne - Skoda Fabia R5 - 2019
Kevin van Deijne - Skoda Fabia R5 - 2019

Kevin van Deijne stapt over naar Skoda Fabia

In het seizoen 2019 zal Kevin van Deijne met een nieuw wapen zijn opwachting maken op de (inter-)nationale rallypaden. De Ford Fiesta R5 wordt vervangen door de Skoda Fabia R5. Deze ex-fabriekswagen van Skoda-Motorsport, is de afgelopen maanden door Wevers Sport opnieuw opgebouwd.

Potentie

Het seizoen 2018 was een volgens Kevin een ‘leerseizoen’. Dit om te wennen aan de krachten en de mogelijkheden die een R5 auto biedt. “Ik heb daarvoor voornamelijk een paar jaar met de Renault Clio R3T gereden. Je moet dan wel serieus omschakelen naar de R5. Dit seizoen gaan we echt voor de resultaten. De nieuwe auto heeft de potentie om te winnen en samen met onze nieuwe sponsor Kroon Oil gaan we proberen dit waar te maken.”

Kalender

De Skoda, in 2018 nog in handen van Kalle Rovanperä, zal dit seizoen in actie komen in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Daarnaast staan nog een aantal buitenlandse wedstrijden, zoals de ADAC Rallye Deutschland, op het programma. “We beginnen het seizoen echter met de Circuit Short Rally”, laat Kevin desgevraagd aan RallyNieuws weten.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com