RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Rallye Sulingen 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Rallye Sulingen 2022

Klassewinst voor Vrielink onder verraderlijke omstandigheden in Sulingen

In moeilijke omstandigheden, waarbij het weer een hoofdrol speelt, weten Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans de 19e plaats in het algemeen klassement te behalen en de winst in de klasse veilig te stellen. Een resultaat waar Vrielink zeer tevreden mee is, zeker gezien de moeilijkheid van de rally. Vrielink en Crooijmans leren wederom veel over de Toyota GR Yaris in aanloop naar de eerste officiële challenge-wedstrijd op 21 mei rondom Eindhoven.

“De bandenkeuze was een van de moeilijkste aspecten tijdens deze rally,” vertelt Vrielink. “Het was moeilijk om in te schatten of de proef droog of nat ging zijn, dus hier en daar hebben we echt op eieren gereden. Dat kwam ook doordat we de regenbanden niet hadden voorbereid, dus op de natte proeven hebben we met zachte slicks voor en medium slicks op de achterste wielen gereden. De rally is verder ook heel erg divers wat het niet gemakkelijker maakt. Maar daar leren we wel heel veel van. Dat was het belangrijkste doel voorafgaand aan de rally, om zoveel mogelijk te leren. Dat we dan ook de klassewinst pakken is alleen maar mooi. We hebben echt een goede rally gereden.”

Het had niet veel gescheeld of Vrielink had de finish niet gehaald. “Heel veel rallyfans kennen hét jumpje wel van Sulingen. Maar dat jumpje zorgde er bijna voor dat wij de finish niet konden bereiken. Op de jump is de onderste bevestiging mogelijk gebroken/los gekomen. Eind van de proef verloor ik de bevestiging. De proef daarna werd gecanceld omdat die proef geblokkeerd was. Dat was goed voor ons aangezien we daardoor sowieso de service haalden en de auto konden repareren. We hebben heel erg veel geleerd over de auto en de setups, hopelijk hebben we daarmee een voorsprong ten opzichte van de concurrentie tijdens de ELE Rally.”

Vrielink genoot ook erg van de support. “Het was erg druk naast de proeven, ondanks de regenbuien, en dat is echt leuk om te zien. Verder wil ik mijn sponsoren en de club van 50 bedanken, want zonder hen is het niet mogelijk om te rijden. En natuurlijk iedereen die ons steunt naast de proeven en met alle appjes.”

De volgende rally op het programma is de ELE Rally op zaterdag 21 mei. De ELE Rally is de oudste rally van Nederland en wordt dit jaar voor de 57e keer gereden. In totaal worden er 11 proeven verreden rondom Veldhoven. Het serviceterrein is op Industrieterrein Habraken in Veldhoven. De start is rond 11 uur en de eerste deelnemer wordt rond 22:00u op het finishpodium verwacht. Voor meer informatie en tickets, kijk op www.elerally.nl.

tekst: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com