RallyNieuws
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - Vechtdalrally 2020
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - Vechtdalrally 2020

Kobus & De Wild terug in België

Afgelopen weekend zou de Achterhoek rally rondom Eibergen verreden worden en ook Kobus Tuning Competition team had deze wedstrijd op de planning staan. De gemeente besloot uiteindelijk om de vergunning van het evenement in te trekken.

Om toch in het ritme te blijven en om de stijgende lijn van de Vechtdalrally door te zetten, heeft het team besloten om een vervangende wedstrijd te zoeken. Dit is de Aarova rally in Oudenaarde van komend weekend geworden. Dit jaar maakt de Aarova rally deel uit van het Belgisch rally kampioenschap. Bijna alle toppers uit het dit kampioenschap staan aan de start, waardoor het een spectaculair event belooft te worden. Door privéomstandigheden is vaste navigator Martin Nortier afwezig, dus zal Gert-Jan ditmaal worden bijgestaan door Erik de Wild. De Skoda Fabia R5 van het Kobus Tuning Competition team zal te zien zijn met startnummer 14 op de deuren.

Progressie

Tijdens de Vechtdalrally drie weken geleden wisten Gert-Jan en Martin beslag te leggen op de zesde plaats in het algemene klassement. Iedere klassementsproef werd veel progressie geboekt tijdens deze eerste rally met de nieuwe Skoda Fabia R5. “Na de Vechtdalrally hebben we de videobeelden geanalyseerd en hebben we gekeken waar winst te behalen is. Er kwamen enkele aandachtspunten naar voren waar we tijdens de Aarova rally aan gaan werken,” aldus Gert-Jan Kobus.

Voor deze gelegenheid zal Erik de Wild plaatst nemen in de rechter stoel van de Skoda. Geen onbekende plek voor Erik, aangezien hij samen met Gert-Jan zijn broer Hermen al meerdere Nederlandse rallytitels wist te winnen in een Skoda Fabia R5. Met deze ervaring zal hij Gert-Jan kunnen coachen en kunnen voorzien van tips, wat zeker bijdraagt aan Gert-Jan zijn verdere ontwikkeling.

Topvorm

De Aarova rally zal verreden worden op zondag 11 oktober in de omgeving van Oudenaarde. Er staan 257 kilometers op het programma, waarvan 92 kilometers op snelheid. De wedstrijdkilometers zijn verdeeld over tien klassementsproeven, waarvan drie verschillende. De verwachte regen en de altijd gladde Belgische wegen zullen voor een grote uitdaging zorgen. De equipe heeft geen illusies en verwacht zich niet te mengen in de strijd tussen de Belgische rallytoppers. De wedstrijd wordt gereden om de Skoda beter te leren kennen en om zodoende volgend jaar in topvorm aan de start te kunnen staan. De rijstijl perfectioneren en vertrouwen vinden zijn de belangrijkste doelen.

De Kobus Tuning Competition Skoda Fabia R5 zal tijdens de Aarova rally wederom gesmeerd worden door Kroon-Oil smeermiddelen.

bron: Kobus Tuning Competition

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com