RallyNieuws
Hermen Kobus - Skoda Fabia R5 - Circuit Short Rally 2018

Kobus gaat voor titelprolongatie in 2018

Nadat in 2017 de titels van zowel de Dutch R5 Challenge, de FIA Benelux Rally Trophy en het Open Nederlands Kampioenschap (ONRK) werden behaald, kiest het team van Kobus Tuning Competition in 2018 opnieuw voor een interessante uitdaging. Hermen Kobus en Erik de Wild zullen in de door Kobus Tuning geprepareerde Skoda Fabia R5 hun zinnen zetten op de prolongatie van zowel de FIA Benelux Rally Trophy titel als de landstitel.

Schitteren

In 2018 willen Hermen Kobus en Erik de Wild opnieuw schitteren in sterk bezette wedstrijden. Dat is dan ook de reden dat Hermen en Erik gekozen hebben voor de FIA Benelux Rally Trophy waarin R5 toppers het tegen elkaar opnemen in wedstrijden verdeeld over verschillende landen. “De kalender van de Benelux Rally Trophy spreekt ons dit jaar wederom enorm aan! Met twee Nederlandse westrijden; de Zuiderzeerally en de GTC rally, een Duitse wedstrijd; de Sulingen rally en de befaamde Ieper rally in België ligt dit kampioenschap ons perfect! Het zijn wedstrijden waar het startveld sterk bezet is, wat zal resulteren in een hele gave competitie,” aldus Hermen.

Prolongatie

Prolongatie van de ONRK titel staat ook op de target-list van het team. “Omdat de kalenders van zowel de FIA Benelux Trophy als het ONRK deels overlappen is het een logische keuze voor ons om te gaan voor de prolongatie van onze ONRK titel. Daarnaast laat de zakelijke agenda van Hermen het niet mee toe om te veel actief te zijn in het buitenland. We kiezen dus volmondig voor het ONRK”, vertelt Erik.

WRC

Als kers op de taart zal het team zijn kracht kunnen meten tijdens de negende ronde van het Wereld Kampioenschap Rally, de ADAC Rallye Deutschland. Hermen vertelt: “Een debuut, want ik reed nog nooit eerder een wedstrijd meetellend voor het WK. Zeer gaaf en ik ben de sponsoren dan ook zeer dankbaar. Sponsoren die mij dit seizoen wederom steunen bij het beoefenen van de mooiste sport op aarde!”

Partners

Ook in 2018 worden Kobus en de Wild bijgestaan door Kroon-Oil. “Het Kobus Tuning Competition Rallyteam zonder de visuele uiting, exposure en ondersteuning van Kroon-Oil kan niemand zich voorstellen. De samenwerking die wij al jaren met elkaar aangaan wordt ook in 2018 voortgezet. Een gesmeerd partnerschap als je het mij vraagt”, vertelt Leon ten Hove, marketing manager bij Kroon-Oil.

De magie tussen asfalt en auto wordt ook dit jaar gesterkt door Kumho tyre. Jan Nijhof, directeur/eigenaar van Reconsales vertelt: “Hermen heeft de afgelopen jaren laten zien hoe fantastisch Kumho in de rallysport presteert en heeft menig concurrent laten zien dat onze band niet onder doet voor andere A-merken. Naast de opvallende prestaties van het team in het Europees kampioenschap blijkt Kumho tyre ook in Nederland een fantastisch competitieve band!”

De Skoda zal ook in 2018 dezelfde kampioenskleuren kennen als die in 2017 ais angebracht door Ronald Zalmé van KAN Reclame. “Met KAN Reclame ondersteun ik Hermen en Erik nu zo’n zes jaar en vind het gaaf om zo’n ambitieus en talentvol duo te ondersteunen. Naast de belettering verzorg ik tevens de kleding en andere middelen ondersteunend aan brand-exposure.”

Een sponsor die Hermen al sinds zijn debuut in 2008 steunt is Ramko Rohrhandels GmbH. “De gedrevenheid van het team van tuner Gerrit Kobus maakt dat ik mij al jaren verbind aan het team.”

En last-but-not-least de preparateur van de Skoda, Kobus Tuning. “Het is waanzinnig om te zien hoe de carrière van Hermen sinds 2008 een vlucht heeft genomen. Ik heb daarbij altijd de preparatie van de auto’s verzorgd wat mede heeft geleid tot het winnen van prijs na prijs in telkens andere auto’s. Afgelopen jaar was voor ons een bekroning op ons harde werken en ik hoop dat Hermen en Erik dit jaar opnieuw kunnen laten zien dat ze terecht Nederlands Kampioenen zijn!” vertelt Gerrit Kobus.

Benieuwd naar de prestaties van het team gedurende het seizoen? Houd dan de bekende nieuwsmedia in de gaten!

Kalender

17 MRT ZUIDERZEERALLY Emmeloord ONRK / BRT
4-6 MEI RALLYE SULINGER LAND Sulingen ONRK / BRT
1-2 JUN 53e ELE RALLY Veldhoven ONRK
21-23 JUN RENTIES YPRES RALLY Ieper BRT
13-15 JUL GTC RALLY Etten-Leur ONRK / BRT
16-19 AUG DEUTSCHLAND RALLYE Trier WRC
28-29 SEP EAST BELGIAN RALLY Sankt-Vith ONRK / BRT

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com