RallyNieuws
Hermen Kobus & Erik de Wild -Skoda Fabia R5 - GTC Rally 2018
Hermen Kobus & Erik de Wild -Skoda Fabia R5 - GTC Rally 2018

Kobus uiterst gemotiveerd naar Hellendoorn

Belangen

Komend weekend zal de 37e editie van de Hellendoornrally worden verreden. In een uitdagend deelnemersveld zullen Hermen en Erik het in de door Kobus Tuning geprepareerde Skoda Fabia R5 opnemen tegen de Nederlandse rallytop. De belangen zijn groot, want theoretisch kan het duo komend weekend de Nederlandse rallytitel prolongeren.

Verassing

Kobus en de Wild liggen op koers voor de landstitel en zijn komend weekend gebrand op een mooi resultaat. “Het wordt een intense strijd denk ik! Hoewel we natuurlijk alles op alles zullen zetten om Bob de Jong in Hellendoorn te verslaan zal ik ook met het Nederlands kampioenschap in mijn achterhoofd rijden. Jasper van den Heuvel en Kevin van Deijne kunnen daarnaast absoluut voor een verrassing zorgen! Het wordt hoe dan ook een fantastische wedstrijd als je het mij vraagt”, vertelt Hermen.

Scherprechter

Op vrijdagavond worden er twee klassementsproeven in Notter en Beuseberg verreden. Het ontbrekende wedstrijdritme gaat voor Hermen en Erik scherprechter zijn. De laatste meters op snelheid zijn alweer twee maanden geleden, geen goede voorbereiding voor de openingsetappe van het evenement. “Ik hoop dat we ons ritme van de GTC rally snel weer op kunnen pakken. Erik en ik hebben natuurlijk een tijd stil gezeten, maar ik kijk met een goed gevoel uit naar komend weekend. De rally start met een tweetal verschillende proeven waarvan vooral de tweede klassementsproef een zeer hoog tempo gaat kennen. Ik ben erg benieuwd of we het tempo direct kunnen volgen”, vertelt Hermen.

Update

De motor van de Fabia R5 heeft onlangs wederom een kleine update gekregen. De Hellendoornrally gaat uitsluitsel geven over een eventuele verandering in prestaties. Hermen vertelt: “Ik heb nog niet met de auto kunnen rijden, waardoor ik niet weet of de auto anders aan zal voelen. Ik hoop alleen dat de souplesse een grote stap heeft gemaakt, want tijdens de GTC rally was de auto moeilijk te rijden. De auto sloeg af en toe zomaar af en wilde dan niet meer aanslaan.”

Bereikbaar

Andere jaren was een algemene overwinning onbereikbaar door de aanwezigheid van een krachtigere World Rally Car. Dit jaar lijkt een overwinning bereikbaarder dan ooit. “Andere jaren stond Dennis Kuipers hier vaak aan de start met zijn krachtige WRC waarbij een eventuele strijd bij voorbaat niet op zou treden. Dit jaar lijken het de R5 rallyauto’s die voor spektakel gaan zorgen Ik verheug me enorm op een seconde duel met Bob de Jong en Jasper van den Heuvel, dat lijkt me gaaf! We zullen heel hard moeten rijden om tijdens de Hellendoornrally aan het langste eind te trekken”, aldus Hermen.

Benieuwd naar de prestaties van Erik en Hermen, volg het Kobus Tuning Rallyteam dan komend weekend via Twitter en/of Facebook.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com