RallyNieuws
Jan Kopecký - Barum Rally - 2015

Kopecký zet zegereeks voort met Fabia R5 voort

Jan Kopecký rijdt in 2015 het volledig kampioenschap in Tsjechië en heeft daar tot nu toe met de nieuwe Skoda Fabia R5 alle vorige vier wedstrijden in zijn voordeel beslist. Ook de Barum Rally, onderdeel van het ERC kampioenschap, viel ten prooi aan de Tsjech. Een week daarvoor wist hij de Duitse ronde in het WRC2 te winnen. In het WRC2 kampioenschap is het Esapekka Lappi die de tweede plaats bezet op slechts twee punten achterstand van leider Nasser Al-Attiyah.

Op vrijdagavond werd de eerste proef, een publieksproef, verreden in de straten van Zlin. Kopecký bezette daar de tweede plaats maar op de eerste echte rally dag zette Kopecký dit recht. Hij wist alle acht proeven op zijn naam te zetten en een voorsprong van meer dan een halve minuut op te bouwen.

Op de tweede dag kon gecontroleerd gereden worden Desondanks was zijn voorsprong na de twaalfde klassementsproef opgelopen tot ruim 41 seconden. In de drie resterende proeven slonk deze comfortabele voorsprong tot nog een respectabele 27 seconden.

Dat de Tsjechische autofabrikant degelijke rallyauto’s weet te bouwen blijkt wel uit het feit dat in de einduitslag een vijftal Fabia’s staat genoteerd. Eén daarvan werd bemand door Hermen Kobus en Erik de Wild. Zij wisten als privateers de achtste plaats in de einduitslag te behalen in hun nieuwe Fabia R5. Niet alleen de nieuwe R5 versie deed van zich spreken maar ook de ‘oude’ S2000 varianten bliezen nog een behoorlijk deuntje mee.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com