RallyNieuws
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroen DS3 R3T - Ypres Rally 2018
©Maxime Delfosse Photography / Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroen DS3 R3T - Ypres Rally 2018

Korte maar heftige Ypres Rally voor Roald Leemans

Grip

Afgelopen weekend namen rijder Roald Leemans en navigator Christiaan Paul van Waardenburg, van Rally Team Leemans, deel aan de Renties Ypres Rally rondom het Belgische Ieper. Een zware en moeilijke wedstrijd, die zich kenmerkt door smalle weggetjes waarbij het soort asfalt continue wisselt, net als de hoeveelheid grip die daarop gevonden kan worden.

Tempo

“Het is een erg lastige wedstrijd, zeker als je voor de eerste keer, zoals wij, deelneemt,” verteld Roald. “Het tempo ligt erg hoog en je moet deze wedstrijd zeer zeker niet onderschatten. Desalniettemin ben ik toch vlot van start gegaan. De eerste drie proeven gingen eigenlijk best wel goed. We hadden ruim een halve minuut voorsprong opgebouwd op de volgende deelnemer in de klasse RC3, maar vonden we op de vierde klassementsproef ons Waterloo.”

Remmen

Op de vierde klassementsproef was een sectie die omhoogvoerde. Daardoor was er geen referentie qua rempunt en je probeert toch zo laat mogelijk te remmen. Bij dat remmen brak de Citroën DS3 D3T uit en belandde achterstevoren in een greppel. “Daarbij hebben we onze achteras dusdanig beschadigd dat we hebben moeten opgeven,” vertelt een teleurgestelde Roald Leemans. Dat remmen is eigenlijk de laatste wedstrijden sowieso een issue gebleken, maar dat gaan we nu definitief oplossen.”

MAXI

De DS3 R3T zal worden omgebouwd naar een DS3 MAXI. Dat betekent dat er een sterker motorblok in komt te liggen, maar dat we ook zwaardere remmen, met een betere luchtkoeling, kunnen gaan monteren. Vanaf de GTC Rally zullen we dan met deze ge-upgrade versie van de DS3 gaan rijden.

Genoten

“Het is in sportief opzicht natuurlijk erg jammer dat we al zo vroeg in de wedstrijd waren uitgeschakeld. Ik heb van iedere minuut genoten, zeker ook van de vele rallyfans langs het parcours. In groten getale waren ze op deze wedstrijd afgekomen. Daarnaast trok onze bijzonder livery grote aandacht. Velen wilden met de auto op de foto en vonden die cannabis bladeren op de auto echt geweldig. Qua sfeer was het echt geweldig!”

Budget

De Ypres Rally staat voor 2019 alweer op het verlanglijstje van Roald en Christiaan. Ook weten ze wat ze dan moeten doen om beter voor de dag te kunnen komen. “We zullen in de dagen voorafgaand aan deze wedstrijd serieus moeten testen,” zegt Roald. “Daarvoor zullen we het komende jaar budget voor moeten zien te vinden. Een beetje door de straat heen en weer rijden, of testen op een testterrein helpt echt niet. De wegen rondom Ieper zijn zo specifiek dat je ook echt dáár moet gaan testen, wil je iets bereiken.”

GTC Rally

De volgende wedstrijd voor het team is de GTC Rally. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 14 juli verreden. Het wedstrijdcentrum zal dan op Breda Airport gesitueerd zijn. Op het daar gelegen serviceterrein kan het publiek dan kennis maken met het team en de nodige energie opdoen om ook de Nacht van Achtmaal optimaal te kunnen beleven.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com