RallyNieuws
Lambert Parren & Frank Sultiens - Mitsubishi Lancer Evo X - Twente Rally 2021
Lambert Parren & Frank Sultiens - Mitsubishi Lancer Evo X - Twente Rally 2021

Lambert Parren opnieuw Nederlands Rally Kampioen

Met nog één wedstrijd te gaan, de Drenthe Rally op en rond het TT Circuit bij Assen, kunnen Lambert Parren en zijn navigator Frank Stultiens het Nederlands Rally Kampioenschap 2021 reeds op hun naam schrijven. In de Twente Rally wist de equipe de winst het in kampioenschap te halen en daarmee voldoende punten om het kampioenschap voortijdig op zijn naam te kunnen zetten. Voor Parren is dit het derde jaar op rij dat hij dit kampioenschap op zijn naam heeft weten te schrijven.

Punten

Lambert Parren heeft een puntentotaal van 194 punten, terwijl zijn naaste belager Ad Smits er 179 heeft. Het kampioenschap kent een schrapresultaat, waarbij het slechtste resultaat uit het totaal wordt geschrapt. Zelfs als Parren niet van start gaat en Smits wint en het maximale aantal van 40 punten, blijft Parren kampioen.

Ook in 2019 en 2018 was dit kampioenschap voor Lambert Parren. In die jaren werd Lambert bijgestaan door John Coumans, met wie hij in 2016 in de rallysport stapte. In 2017 werden ze derde in het kampioenschap. Dat was ook het laatste jaar dat ze met de Nissan 350Z reden. Vanaf 2018 stapte het duo over op de Mitsubishi Lancer Evo X. Deze auto namen ze over van Henk Vossen, die op zijn beurt overstapte naar de Ford Fiesta R5. Henk Vossen werd in dat jaar derde in het Nederlands Rally Kampioenschap en in 2019 tweede, vlak achter zijn oude auto.

“Het ziet er allemaal wel snel uit,” laat Lambert Parren aan RallyNieuws weten. “Ik ben meer een circuitrijder en als je dat ‘lijntjes rijden’, iets dat ik op het circuit leerde, in de rallysport toepast, ziet het er niet alleen snel uit, maar werkt het ook,” vervolgt Lambert. “Daarom dat een auto als de Mitsubishi goed bij mijn rijstijl past. Ik ben geen drifter en smijt niet met de achterkant. Mij zie je dan ook niet snel in een Opel Ascona of BMW. Voor mij is een R5 de volgende logische stap, gezien mijn rijstijl. Het budget dat hiervoor echter nodig is, is de beperkende factor. Wellicht ooit nog eens een mooie vierwiel aangedreven Historic, maar voorlopig blijf ik bij mijn Mitsubishi.”

Junior kampioen

Vanaf dit seizoen heeft Frank Sultiens het stoeltje naast Lambert van John Coumans overgenomen. In zijn eerste jaar haalt hij daarmee niet alleen het Nederlands Rally Kampioenschap binnen, maar ook het Junior Nederlands Rally Kampioenschap. Een mooi resultaat voor de 26 jarige debutant.

De tweede plaats in het kampioenschap ligt ook al vast. Die is voor Ad Smits in eveneens een Mitsubishi Lancer Evo X. Voor de derde plaats vechten Maurice Kuijstermans en Pierre Brouwer om de laatste punten.

De Drenthe Rally wordt op zaterdag 27 november verreden. De deelnemers leggen in totaal 278,3 kilometers af, waarvan 94,5 kilometer op snelheid. Er zijn vier verschillende klassementsproeven welke meermaals zullen worden afgelegd. In totaal werken de deelnemers dan 11 klassementsproeven af.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com