RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2021
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2021

Last minute: Henk Vossen en Hans van Goor nemen deel aan de GTC Rally

In de oorspronkelijke rallykalender van het Helichem Rallyteam gaapte een groot gat tussen de ELE Rally van afgelopen mei en de WK Rally van Ieper, die medio augustus gepland staat. Bij nader inzien is zo’n lange pauze niet ideaal voor het verdere verloop van het seizoen, zo oordeelde de Limburgse rallycoureur Henk Vossen en daarom heeft hij zich voor de GTC Rally van komend weekend aangemeld.

Slijpen

In april nam Henk Vossen deel aan de WK Rally van Kroatië, waar hij voor het eerst met navigator Hans van Goor reed. In wat Vossen als zijn moeilijkste rally ooit bestempelde verliep die nieuwe samenwerking naar alle tevredenheid. “Met het oog op de komende WK Rally van Ieper halverwege augustus leek het me echter raadzaam een wedstrijd in te lassen. Puur om het samenspel tussen rijder en navigator nog wat fijn te slijpen. En de GTC Rally van komend weekend is daar een uitstekende mogelijkheid voor,” zo laat Vossen weten.

De GTC Rally speelt zich helemaal af rond het Brabantse dorp Achtmaal, een naam die de rallyfan als muziek in de oren moet klinken. Legendarisch was altijd De nacht van Achtmaal, waarbij het er tot diep in de nacht over smalle, donkere weggetjes heftig aan toe ging. Gadegeslagen door duizenden toeschouwers die zich dan van de lokale kroeg Den Thuur naar de rallyproeven begaven om vervolgens weer binnen het glas te kunnen heffen. Zo wild gaat het er tegenwoordig niet meer aan toe maar een aanzienlijk deel van de GTC Rally speelt zich wel degelijk nog steeds in het donker af.

Rallytop

De hele Nederlandse rallytop komt aanstaande zaterdag in Achtmaal aan de start. Waaronder liefst tien equipes die aantreden met een R5-bolide, de snelste klasse die we in ons land kennen. Zeker zes daarvan doen in niets voor elkaar onder, waardoor het op een verhitte strijd om de seconde gaat uitlopen. Interessant is dat voormalig kampioen Jasper van den Heuvel voor het eerst in lange tijd ook weer eens aan de start komt. Henk Vossen is gelaten onder zoveel rallygeweld. Hij mikt op een klassering onder de snelste tien in het algemeen klassement en daarvoor zullen hij en Hans van Goor alle zeilen moeten bijzetten. “Dat we dit jaar niet voor het Open Nederlands Rallykampioenschap strijden geeft wel rust. Onze klassering doet er niet zo toe. Belangrijk is dat we alles goed kunnen afstemmen op de komende WK Rally van Ieper, half augustus.”

De GTC Rally start aanstaande zaterdag om 16.30 uur met een eerste ronde van vier verschillende klassementsproeven van bij elkaar 52 km. Na een service van een half uur volgt een tweede ronde van vier KP’s, gevolgd door wederom een half uur service, waarna om 21.58 uur de laatste boucle van vier proeven volgt. Om 00.07 uur wordt het finishpodium verwacht. De deelnemers hebben dan in totaal 248 kilometer afgelegd, waarvan 156 voor het klassement.

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com