RallyNieuws
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017

ELE Rally pakt uit met komst ELE Cross Country

Watertanden

Autosport minnend Nederland kan zich opmaken voor een ELE-weekend om van te watertanden. “Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELE-weekend 2018 uitrolt. Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle moderne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op 1 en 2 juni ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant. ”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘Le Dakar’, maar gewoon op de klassementsproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

54e ELE Rally

De fameuze ELE Rally blijft het hoofdgerecht van het ELE-weekend. Na 53 edities blijkt de aantrekkingskracht van de ELE Rally onverminderd groot. Wat heet; dit jaar wordt het sterkste deelnemersveld in jaren verwacht. In 2018 is het animo om met gelijke wapens de strijd aan te gaan groter dan ooit. Dat bleek al afgelopen weekend toen de Zuiderzeerally het kampioenschap opende. “De auto’s uit de R5-klasse vormen dit jaar het fundament van de top in Nederland. Iedere topper wil zich daarin opnieuw bewijzen. Wij zijn daarom ook trots om opnieuw de openingswedstrijd te mogen zijn van de Eurol R5 Challenge”, betoogd Van Hoek. Coördinator van de Challenge, Vincent van Dantzig, haakt daaropin: “We zijn met enkele toprijders in gesprek en we verwachten dat we de komende tijd nog een paar klinkende namen kunnen toevoegen aan de deelnemerslijst.” Nu al zeker zijn regerend kampioen Hermen Kobus (Skoda), Bob de Jong en Martin van Iersel (beiden Hyundai), alsmede Kevin van Deijne en Henk Vossen (beiden Ford). Dit lijstje wordt ongetwijfeld nog aangevuld met regionale, nationale en internationale namen voor de strijd om de winst in de 54e ELE Rally.

ELE Cross Country

Aangevoerd door Brabant, leeft heel Nederland jaarlijks toe naar de Dakar Rally. De Preproloog in Valkenswaard is steevast uitverkocht. Wat veel van die bezoekers echter niet weten is dat een vergelijkbare discipline gewoon in Nederland bedreven wordt. Diverse Bowlers, Toyota’s en Mitsubishi-terreinwagens vinden jaarlijks hun weg naar bijvoorbeeld de strandrace van IJmuiden. “Gezien het enorme enthousiasme dat er in Brabant leeft voor de cross country rallysport is het haast vreemd dat er hier geen cross country rally georganiseerd wordt. Daar brengen we met de eerste editie van de ELE Cross Country verandering in”, aldus Van Hoek vol trots. “Eelco Bekker, voorman van EB Personeelsdiensten en zelf namens het EB Rallyteam actief in sport, bracht ons op het cross country spoor. Hij was op zoek naar uitbreiding van de kalender, terwijl wij altijd in zijn om ons mooie ELE-weekend nóg completer te maken. Ons gezamenlijk enthousiasme heeft geleid tot de eerste ELE Cross Country, waarmee we de basis willen leggen voor een langere samenwerking.”

Vertrouwd en nieuw

Het ELE-weekend kent meer nieuwigheden. Zo werden diverse proeven aangepast om de rijders die extra uitdaging te bieden die nodig is om te presteren op topsportniveau. Het volgen van de wedstrijd wordt nóg makkelijker. De Rallysafe App is terug van weggeweest en maakt het mogelijk de rallyauto’s live te volgen op een vrij toegankelijke app. Elke rallyauto wordt uitgerust met een tracker zodat direct zichtbaar is wie waar rijdt op snelheid of wie is stilgevallen. Maar niet alles in nieuw. Wat goed is blijft. Daarom is het SchippersStop Rallydorp in Veldhoven ook in 2018 het stralend middelpunt van het ELE-weekend. Vanaf vrijdagmiddag 1 juni zijn hier de auto’s te zien en gedurende de rally keren de rijders op verschillende tijdstippen terug. Op zaterdagavond 2 juni zal de ELE Rally hier finishen. Blijvend zijn eveneens de ELE Shortrally (2 juni) en de ELE Legend Rally (1 en 2 juni).

Alvast voorproeven?

Voor wie juni nog véél te ver weg vindt, is er al eerder de gelegenheid om te proeven van de sfeer die het ELE-weekend met zich meebrengt. Op 21 April staat het Citycentrum Veldhoven bol van autosport. Diverse teams zullen rallybolides in en rond het Citycentrum tentoonstellen. Ook is de ELE Officialclub aanwezig. Wil jij rallysport van dichtbij beleven? Wordt dan lid van Team ELE! Want rallysport beleef je op zijn best als je er zelf deel van uitmaakt. Het bemannen van de start, het overhandigen van de tijden aan de rijders, het veilig houden van de proeven; onze officials staan in voor die taak! Check www.elerally.nl/jointheclub. Rendez-vous op 21 april in Citycentrum Veldhoven én op 1 & 2 juni in het SchipperStop Rallydorp voor jouw ELE-weekend.

ELE Rally

De ELE Rally is een icoon in Nederland én daarbuiten. Wederom komen diverse grote namen uit het buitenland naar de ELE Rally om zich op schitterende klassementsproeven te meten met de Nederlandse rallytop. De Eurol R5 Rally Challenge opent zijn kampioenschap opnieuw in de ELE Rally, terwijl de Historic ELE Rally eveneens terugkeert. De R5 is de high tech rallyauto anno 2018, terwijl deelnemers aan de Historic ELE Rally in dezelfde wedstrijd een onderlinge strijd aan gaan met de auto’s van toen. Het typeert de ELE; er is voor ieder wat wils!

ELE Shortrally

De ELE Shortrally is een korte variant op de ELE Rally. Deelnemers aan de ELE Shortrally rijden slechts een deel van de klassementsproeven die zaterdag op het programma staan. Zij starten na de deelnemers aan de ELE Rally. Shortrally’s staan bekend als de kraamkamer van de Nederlandse rallysport. Spot jij nieuw rallytalent?

ELE Legend

De ELE Legend is een variant op de ELE Rally speciaal voor klassieke rallyauto’s. In tegenstelling tot de opzet van de ELE Rally, is het in de ELE Legend geenszins de bedoeling om zo snel mogelijk te rijden. Doorslaggevend is het uitvoeren van route-opdrachten. Daarnaast worden klassementsproeven gereden waarbij deelnemers zo dicht mogelijk een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur dienen te benaderen. Legend-deelnemers starten zowel op vrijdag als op zaterdag vóór de deelnemers aan de ELE Rally. Laat je meevoeren en geniet van het gevoel van toen!

ELE Cross Country

Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘Le Dakar’, maar gewoon op de klassementsproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country. De cross country rally wordt dit jaar voor het eerst verreden en brengt zowel rijders als publiek een nieuwe sensatie.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com