RallyNieuws
Troela
Troela

Links 5, 130 rechts 4, pas op hunebed!

Er zijn van die momenten dat je totaal verbaasd en verrast een bericht leest. Laatst was daar weer eens zo’n moment: ‘Een nieuwe rally op het TT-circuit in Assen! Op 27 november 2021!’. De eerste drie woorden van die zin waren de reden van verbazing en verrassing. Er verdwijnen normaliter toch alleen maar rally’s? De uitzondering bevestigt blijkbaar ook nu weer de regel.

Als autosportliefhebber ben ik diverse keren op het circuit van Assen geweest. Het is voor mij dichterbij en beter te bereiken dan het circuit van Zandvoort. En er is zelfs op een drukke dag ‘iets’ meer ruimte om de auto te parkeren dan in de beroemde badplaats. In Drenthe ligt een mooie baan en alles is daar goed geregeld voor de bezoekers. Maar dat hebben ze ook jaren kunnen oefenen als de talloze motorliefhebbers naar de jaarlijkse TT komen.

Een rally op een circuit, wat vind ik daarvan? Nou leuk, compact en veel auto’s en proeven zien, soms twee proeven tegelijk. Je hoeft je als bezoeker ook niet met de auto te verplaatsen. Hoewel dat eigenlijk toch ook wel een leuk aspect is van het bezoeken van een rally samen met de speurtocht naar het mooiste kijkpunt.

Ik kan genieten van de bezoekjes aan de shortrally op het circuit van Zandvoort. Aangezien het dan geen strandweer is en de rally niet de aantallen bezoekers van een gemiddelde F1 race trekt, is het dan wel goed bereikbaar. Op Assen moet zoiets uiteraard ook mogelijk zijn. Wat zeg ik, het is mogelijk. In het verleden werden er enkele edities van de Zuiderzeerally op en rond het circuit verreden. Op het asfalt maar ook op de onverharde paden rondom het circuit. Ik heb mij toen prima vermaakt. Dus ik ga de 27e zeker even kijken.

In een persbericht las ik de ambitie van de organisatie om binnen afzienbare tijd de WK-status te krijgen en daarmee het WRC naar Drenthe te halen. Je moet altijd zo hoog mogelijke doelen stellen en proberen te behalen. Dat zorgt ervoor dat je scherp en gemotiveerd blijft om die uiteindelijk ook te halen.

Ik vraag mij wel af of er in de provincie Drenthe WK-waardige proeven uit te zetten zijn. Het slotstuk op het circuit is natuurlijk prima maar er moet meer zijn. In de buurt van de aangelegde VAM-berg moet een gave proef uit te zetten zijn kan ik na twee bezoekjes aan de ex-vuilstortplaats zeggen. Maar verder heb ik geen idee. Gelukkig is het ook niet aan mij om dat te organiseren.

Maar wat zou het mooi zijn als de organisatie haar ambitie waar kan maken. Een WK-rally vlak bij huis. Ik kan mij de onboardbeelden al voor de geest halen. En de notes die de navigator voorleest: ‘Links 5, 130 rechts 4, pas op Hunebed!’

Succes met de eerste editie en het waarmaken van de ambitie!

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com