RallyNieuws
Mark van de Hel en Lammer van de Hel - Opel Astra - Zuiderzeerally 2019
Mark van de Hel en Lammer van de Hel - Opel Astra - Zuiderzeerally 2019

LMS-Rallyteam pakt overwinning in Zuiderzeerally

Afgelopen weekend werd in Emmeloord de Sijperda Zuiderzeerally 2019 verreden. Deze eerste wedstrijd voor het Nederlands Rally Kampioenschap en de Open FWD Challenge (OFC). De beide auto’s van het LMS-rallyteam doen mee aan zowel het OFC als het Nederlands kampioenschap.

Mark en Lammert van de Hel

De verkenning was goed gegaan en meteen de eerste avond werd duidelijk dat deze klopte en dat we er snel mee konden. De eerste proef was een industrieproef en waren notes niet belangrijk, tweede proef was in het donker op een dijkproefje. Er werd dan ook een scratch gereden en de kleine achterstand na KP1 werd ingekort. Ondanks wat stroom- en vermogensproblemen werd de avond afgesloten met 2.1 seconden achter nr.1, Sander en Dave. Een kleine 6.1 seconden scheidde ons van de nummer drie.

De volgende dag begon rommelig aan de kant van de organisatie, maar wij zaten in een goede flow. De auto begon alleen steeds erger te trillen bij het remmen, waardoor vertrouwen zakte en er behouden werd gereden. Er werd door het team nieuwe remschijven gehaald waardoor de auto weer voelde zoals het hoort en er weer laat geremd kon worden (waar we veel tijd mee goed maakten op de concurrentie). Door het uiterste uit de auto te halen tussen de GR.A auto’s werd er de winst gehaald met een gezonde 38 seconden voorsprong. Eerste Divisie RC4 en eerste OFC.

Mark van de Hel en Dave Kuiper - Opel Astra - Zuiderzeerally 2019
Mark van de Hel en Dave Kuiper – Opel Astra – Zuiderzeerally 2019

Sander Van de Hel en Dave Kuiper

De eerste avond ging goed en er werd veel tijd gewonnen op de industrie proeven. Met een kleine voorsprong van 2.1 seconden werd de volgende dag begonnen.
Op een van de eerste proeven scheurde het spruitstuk waardoor er vermogensverlies was en de auto niet goed klonk. Toch werd er gereden naar wat er nog mogelijk was. De strijd in het OFC en Nederlands kampioenschap werd daardoor open gehouden. Door combinatie van drukverlies, door de gescheurde spruitstuk en elektrische problemen viel de auto soms gewoon uit. Gelukkig reden teamgenoot Mark en Lammert achter hen. Zij hielpen de auto weer op gang waardoor er toch doorgereden kon worden. Met nog een paar snelle tijden werd de wedstrijd afgesloten als tweede divisie RC3 en derde in het OFC.

Het team nam verschillende bekers mee naar huis samen met de punten voor de kampioenschappen. We willen de sponsoren en het team bedanken voor de ondersteuning en mogelijk maken. De volgende wedstrijd (Visual Art Rally) zullen we niet rijden omdat we die organiseren. Volgende afspraak zal waarschijnlijk de Hardenberg Rally zijn.

bron: LMS-Rallyteam

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com