RallyNieuws
Mark de Groot
Mark de Groot

Lokale helden droomden jaren over rijden in Nacht van Achtmaal

Voor heel wat rallyfans is de Nacht van Achtmaal het jaarlijkse hoogtepunt in de regio. Veel jonge fans willen ooit zelf hun “Nacht van Achtmaal” eens rijden. Jarenlang dromen ze ervan om zelf over de Brabantse baantjes te scheuren en eindelijk is het moment daar om het zelf eens te proberen.

Rallyvirus

Mark de Groot uit Wouw heeft het rallyvirus duidelijk te pakken. Hij start met een gloednieuwe BMW 125i gebouwd door het team van Hans Weijs. Zijn navigator is zijn zoon Jordy. “Ik heb jarenlang motocross gereden, maar dat is een sport die lichamelijk veel vergt. Rally lijkt me een veiligere sport voor mijn gewrichten,” lacht Mark, die binnen de organisatie van de GTC Rally ook verantwoordelijkheden heeft opgenomen. “Ik droomde er al langer van en via een gesprek met John Elst, de voorzitter van de GTC Rally, is alles in een stroomversnelling geraakt. Ik heb nog geen meter gereden, maar ik kijk er ongelofelijk naar uit!”

Debuut

Maurice Kuijstermans uit St-Willebrord kijkt ongelofelijk uit naar zijn debuut in de “Nacht”. “Vanaf mijn 3 jaar ben ik elk jaar gaan kijken naar de rally en toen ik 16 was, begon ik als navigator. Ik heb als copiloot drie keer de GTC Rally gereden en met succes, want we haalden drie keer de finish. Dit jaar ga ik het als rijder proberen. We zullen starten met een Peugeot 206 RC. Het doel: ons amuseren en finishen!”

Dromen

Ben Huijbregts uit Zundert start in de “grote” GTC Rally. Huijbregts rijdt met een opvallend gedecoreerde BMW 325i, want de benaming van het rallyteam op de deur, “Moorside Motorsport”, verwijst naar zijn buurtschap “Klein-Zundertse Heikant” in Klein-Zundert. Huijbregts was trouwens een van de rijders die de GTC Rally vertegenwoordigde op de Aardbeienfeesten in Zundert, waar liefhebbers de kans kregen om een ritje mee te maken aan boord van zijn snelle BMW 325i. “Na jaren van dromen kunnen we eindelijk zelf de GTC Rally rijden,” vertelt de ondernemer enthousiast. “We hebben een paar short rally’s moeten rijden omdat het mijn eerste seizoen is, maar in de GTC Rally kan ik mezelf voor de eerste keer meten met de andere deelnemers aan de BMW 325i Challenge. Ik wil in mijn thuisrally meteen goed scoren! Dat ik met Mathieu een ervaren copiloot heb, dat is zeker een belangrijk voordeel.”

Kom hen op 8 en 9 juli aanmoedigen tijdens de GTC Rally!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com