RallyNieuws
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Skoda Fabia R5 - Circuit Short Rally 2018
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Skoda Fabia R5 - Circuit Short Rally 2018

Van Loon enthousiast na eerste test met Fabia R5

Afgelopen zaterdag heeft Erik van Loon na bijna een jaar weer plaatsgenomen achter het stuur van een rallyauto. Door een reglementswijziging mag er in Nederland niet meer gereden worden met een World Rally Car, dus Van Loon moest op zoek naar een ander rallywapen. In de Skoda Fabia R5 heeft hij, samen met navigator Harmen Scholtalbers, de tweede plaats bereikt in de Circuit Short Rally op het circuit van Zandvoort. Er heerst bij beide mannen een groot gevoel van tevredenheid over het rijden met de R5.

Plezier

“Ik heb altijd veel plezier beleefd in de Subaru WRC, maar ik moest dus op zoek naar iets anders,” vertelt Van Loon. “Samen met Wevers Sport zijn we uitgekomen bij de Skoda Fabia R5. De rally in Zandvoort hebben we gebruikt als test om erachter te komen hoe de auto me zou liggen. En dat heeft me positief verrast! We zaten vrij dicht bij de tijden van Kobus, die zeer snel is met een R5, daarin al veel ervaring heeft en in Europa meerijdt in de top. Uiteindelijk zijn we tweede geworden op 19 seconden van Kobus, een prima resultaat voor een testwedstrijd.”

Programma

Van Loon is van plan om meer wedstrijden te gaan rijden met de Fabia R5. “Mijn focus ligt op het rijden van Cross Country wedstrijden in voorbereiding op Dakar 2019, maar in die voorbereiding past het rijden van rally’s uitstekend. Dus ik verwacht dat ik nog een aantal andere wedstrijden ga rijden met de R5. Binnenkort geven we u meer duidelijkheid over het programma voor 2018.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com