RallyNieuws
Bryan Bouffier - Ford Fiesta WRC
Bryan Bouffier - Ford Fiesta WRC

M-Sport bevestigt Bryan Bouffier voor twee wedstrijden

De Fransman Bryan Boeffier zal in zowel de Rally van Monte Carlo als tijdens de Rally van Frankrijk de derde Ford Fiesta WRC van het team van M-Sport besturen. Beide wedstrijden maken deel uit van het wereldkampioenschap rally, het WRC. De Fransman kent beide evenementen goed en zijn ervaring zal een belangrijke toegevoegde waarde voor het team hebben tijdens deze twee meest bijzondere rally’s.

Uitdagingen

Bouffier reed beide evenementen reeds meermaals in het verleden en wist beide al eens op zijn naam te schrijven. Daarmee heeft hij laten zien de bijzondere uitdagingen van deze twee legendarische wedstrijden te beheersen.

IRC

De Rally van Monte-Carlo wist Bouffier in 2011 op zijn naam te schrijven. Deze wedstrijd telde destijds mee voor de International Rally Challenge, kortweg het IRC. Drie jaar later schreef hij deze wedstrijd bijna weer op zijn naam, maar moest toen Sébastien Ogier alsnog voor zich dulden.

ERC

De Tour de Corse wist de Fransman in 2013 te winnen. Deze wedstrijd maakte toen deel uit van het FIA European Championship, het ERC. Hij was in een felle strijd om de eerste plaats verwikkeld, maar dankzij de juiste bandenstrategie trok hij toch de winst naar zich toe.

Favoriet

“De Rally van Monte-Carlo en de Tour de Corse zijn twee totaal verschillende wedstrijden,” zegt Bryam Bouffier. “Het zijn tevens mijn twee meest favoriete wedstrijden. Het is altijd leuk om deze twee Franse thuiswedstrijden te rijden. Helemaal met deze nieuwe auto,” vervolgt Bouffier.

Kampioenschap

“Met de komst van Bryan tijdens deze twee wedstrijden, hebben we ijzer in het vuur om ons kampioenschap te verdedigen,” zegt Malcolm Wilson. De condities en bandenkeuzes zijn vaak doorslaggevend voor het succes in deze wedstrijden. De kennis van Bryan zullen we dan ook zeker gaan gebruiken om onze titels te verdedigen,” besluit Malcolm Wilson.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com