RallyNieuws
Ford Puma Rally1
Ford Puma Rally1

M-Sport laat Ford Puma Rally1 debuteren in Goodwood

Het afscheid van de Ford Fiesta WRC is nabij. Deze auto zal worden vervangen door de Ford Puma Rally1. Deze auto zal niet alleen worden aangedreven door de gekende 1600cc EcoBoost turbomotor, maar bezit ook een 100kW sterke elektromotor. Zijn debuut beleeft deze nieuwe Puma Rally1 tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Prototype

De auto is nog volledig in ontwikkeling, getuige het feit dat de debutant nog een prototype is. M-Sport en Ford willen echter in Goodwood de auto reeds aan het publiek demonstreren. De rijders zullen Adrien Fourmaux en Matthew Wilson zijn. Na dit debuut zal de ontwikkeling van de auto verder gaan.

Remmen

Met de elektromotor zal de Puma Rally1 zich over de verbindingsetappes verplaatsen, daarbij volledig gebruik makend van de elektromotor. Hiervoor maakt het gebruik van de opgeslagen energie die bij o.a. het remmen vrij komt. Teams kunnen deze opgeslagen energie ook gebruiken voor een beperkt aantal extra boosts van drie seconden.

Het accupakket is in een behuizing verpakt die grote krachten kan weerstaan, om zo schade aan de accu’s te voorkomen. Naast het gebruik van elektriciteit zullen ook brandstoffen worden gebruikt die fossielvrij zijn en 100% duurzaam.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com