RallyNieuws
Ford Fiesta R2 1ltr turbo

M-Sport terug in FIA Junior WRC

In samenwerking met het bandenmerk DMACK, keert M-Sport terug in het FIA Junior WRC. Net als enkele jaren geleden zet het bedrijf van Malcom Wilson de Ford Fiesta R2, aangedreven door de één liter Ecoboost motor, in.

Arrive-and-Drive

Ook nu worden de Fiesta’s volgens het Arrive-and-Drive concept ingezet. Dat houdt in dat M-Sport zelf de identieke Fiesta’s prepareert en zorgt voor dat ze op de wedstrijden aanwezig zijn. Dat gebeurt niet op het hoofdkantoor in Engeland, maar in het Poolse Krakow.

Punten

Het Junior kampioenschap telt zes wedstrijden uit het wereldkampioenschap rally, het WRC. De eerste wedstrijd is op Corsica en vervolgens rijdt men in Italië, Polen, Finland, Duitsland om tenslotte in Spanje het seizoen af te sluiten. De punten worden, zoals in het FIA WRC gebruikelijk is, toegekend aan de eerste tien geklasseerden. Daarnaast wordt er een punt gegeven voor de snelste tijd op een klassementsproef.

Prijzen

Ook zijn er prijzen voor diegene die na Corsica en Italië de meeste punten heeft bemachtigd. Dat geldt ook voor de combinatie van Polen en Finland en voor Duitsland en Spanje. Hij of zij krijgt een tweetal wedstrijden cadeau. Een zevende gratis wedstrijd is voor de uiteindelijke kampioen. De gewonnen wedstrijden worden verreden in het WRC2 kampioenschap in het seizoen 2018, in een Ford Fiesta R5.

Inschrijving

De inschrijving is open voor iedereen die geboren is ná 1 januari 1988. Het inschrijfgeld bedraagt £150.000,=. Dit omvat de ‘priority’ inschrijving in het JWRC, de DMACK banden, de brandstof, de service faciliteiten en de huur van de wagen. Voor het inschrijvingsformulier kan contact worden opgenomen met Ellie Jones (ejones2@m-sport.co.uk).

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com