RallyNieuws
Fabian Kreim & Frank Christian - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2017
Fabian Kreim & Frank Christian - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2017

Maakt Fabian Kreim zijn hattrick in de ADAC Rallye Stemweder Berg?

Komend weekend wordt rondom het Duitse Lübenecke de ADAC Stemweder Berg Rallye verreden. Een wedstrijd meetellend voor de ADAC Rallye Masters en het Duitse Rallye Kampioenschap, het DRM. De deelnemers leggen iets meer dan 136 wedstrijdkilometers, verdeeld over 15 klassementsproeven af.

R5

Op de deelnemerslijst staan een zevental auto’s uit de R5 klasse. Eén daarvan komt uit de stallen van Hans Weijs Motorsport. Het betreft de Ford Fiesta R5 die door de Oostenrijker Christoph Brugger zal worden bestuurd. Hij wordt genavigeerd door Katrin Becker. Het duo heeft startnummer 10 toegewezen gekregen.

Hattrick

Met startnummer 1 zijn het Fabian Kreim en Frank Christian die de Skoda Fabia R5 van Skoda Duitsland zullen besturen. Fabian Kreim kan zijn derde ‘Stemweder Berg’ op rij op zijn palmares bijschrijven. In 2015 won hij in de Opel Rallye Cup, in 2016 won hij in de Skoda Fabia R5. Hij is er op gebrand zijn hattrick te scoren. Achter Kreim zijn het Rene Mandel en Dennis Zenz in de Ford Fiesta R5. Als derde starten Dominik Dinkel en Christina Kohl in eveneens een Skoda Fabia R5.

Nederlands

Naast de ondersteuning door Hans Weijs Motorsport komt de enige andere Nederlandse inbreng van het team van Rallysport Utrecht. Ernst Kranenburg rijdt samen met Alex Eisenberg in de Mitsubishi Lancer Evo VIII, terwijl Martin Menzing samen met Peter van Teunenbroek de Mitsubishi Lancer Evo VII over de proeven zal sturen.

Waterballet

In 2016 werd de wedstrijd één groot waterballet en werd de wedstrijd voortijdig afgebroken. Een ware zondvloed was over de regio neergekomen. Het prachtige weer van de afgelopen week zal komend weekend verdwijnen en de temperaturen zullen niet meer boven de dertig graden komen. De regenverwachting is voor zowel de vrijdag als de zaterdag ongeveer 20%, terwijl de temperatuur op vrijdag nog 25 graden zal zijn, maar afzakt naar rond 21 graden op de zaterdag. Dat lijken ideale omstandigheden om de strijd aan te gaan.

Live

Dankzij RallySafe is de wedstrijd live te volgen. Daarnaast zal de Duitse zender N-TV op zondag een uitgebreide samenvatting uitzenden. Ook via de Rallye Hub is de wedstrijd te volgen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com